Stolt Smide & Design

Smidesräcken

Våra smidesräcken och trappräcken är tillverkade för hand i en gedigen stålkonstruktion med fokus på både säkerhet och design.

EN SÄKER INVESTERING

Måttanpassade smidesräcken i minimalistisk design

Våra smidesräcken och trappskydd tillverkas för hand i vår egen smidesverkstad i Skogås. Såväl formgivning, tillverkning och montering utförs i egen regi, vilket gör att vi kan kvalitetssäkra varje steg i processen. Från idé till ett färdigmonterat smidesräcke. Varje smidesräcke och trappskydd är unikt och måttanpassas helt efter ditt rums mått och förutsättningar. Vi erbjuder ett flertal olika modeller på våra smidesräcken och kan även anpassa dem för både inomhus- och utomhusmiljöer. Kontakta oss gärna för mer information och en kostnadsfri offert.

trappskydd_smidesräcke

Trappräcken i smide

Ett trappräcke i smide är en säker investering när det kommer till att minimera risken för fallolyckor, och kan precis som en handledare fungera som balansstöd vid nivåskillnader. Förutom trappräckets säkerhetsfunktioner bidrar det även som ett dekorativt inslag i ditt hem med sin unika design, helt anpassat efter ditt rums förutsättningar.

Det traditionella trappräcket i smide kommer med ett tidlöst och elegant uttryck. Många föredrar en svart färg på sitt trappräcke men det är även möjligt att välja andra färger. Likaså om du önskar addera glas likt ett glasräcke. Trappräcket i glas tillverkas av en gedigen stålkonstruktion för livslång hållbarhet och kommer med ett säkerhetsglas, vilket gör att det är ett tryggt alternativ i alla utsatta miljöer.

Smidesräcken som uppfyller kraven

Designen på ett smidesräcke varierar en hel del beroende på vart det är tänkt att placeras. Förutom de estetiska aspekterna finns det även en hel del säkerhetskrav man behöver ta hänsyn till. Framför allt om du tänkt att placera smidesräcket i närheten till en trappa eller balkong som inte avgränsas av en vägg.

Enligt Bolagsverkets byggregler, BBR, bör ett smidesräcke ha en viss höjd för att ge ett bra skydd mot fallolyckor, men till deras krav räknas även de säkerhetsaspekter som skyddar barn från eventuella olyckor. Smidesräcket ska till exempel vara utformat så att det blir svårt för barn att klättra på det, men viktigt är också att smidesräcket förhindrar att barn kan fastna med huvudet. Enligt BBRs riktlinjer ska smidesräcket ha en höjd på minst 0,9 meter inom den enskilda bostaden, alternativt 1,1 meter högt om våningshöjden är mer än 3 meter, mätt från golv till golv. Dessa krav gäller oavsett om du tänkt att placera smidesräcket i en inomhus- eller utomhusmiljö.

Vi tillverkar smidesräcken för både inomhustrappor och utomhustrappor, men även till balkonger och andra typer av miljöer som kräver skydd mot fallolyckor. Givetvis anpassar vi materialet efter detta för maximal hållbarhet.

smidesräcke_i_trappa
smidesräcke-i-stål

Från idé till ett färdigt montage

Eftersom ett smidesräcke kan utformas på en mängd olika sätt, och dessutom varierar i form och storlek, är det svårt att ha en fast prislista för våra smidesräcken. Om du däremot skulle vilja ha en kostnadsfri offert på vad det skulle kosta att montera ett smidesräcke hemma hos dig, får du gärna skicka oss en förfrågan och berätta lite mer om ditt projekt. För att underlätta processen får du gärna skicka med eventuella bilder på rummet du tänkt placera smidesräcket i. Ska smidesräcket sitta intill en trappa eller balkong? Finns det några ungefärliga mått? I de fall du har ett specifikt önskemål om en viss typ av design på ditt smidesräcke får du gärna bifoga den informationen vid första kontakten.

När vi fått in din förfrågan kommer du att bli kontaktad av oss med ett prisförslag som du behöver godkänna för att vi ska gå vidare i processen. Önskar du vår hjälp med måttagningen av smidesräcket kommer du efter godkänd offert att bli kontaktad av vår monteringsansvarige för att boka en tid för detta. Innan tillverkningsstadiet av ditt smidesräcke kommer vi återigen att kontakta dig för att stämma av alla detaljer och se att tillverkningsskissen stämmer. När allt detta är godkänt och klart sätts tillverkningen i gång.

När det börjar bli dags för montering av ditt smidesräcke kommer vi att kontakta dig för att hitta en lämplig tid för detta. Vanligtvis har vi ca 5-6 veckors leveranstid, från godkänd offert till ett färdigmonterat smidesräcke.

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert oavsett projekt. För rådgivning och tips är du välkommen att boka ett videomöte.

Vi hjälper dig hela vägen

Från idé till ett färdigmonterat hantverk med alltifrån konsultation, måttagning och montering.

Dela upp din betalning

Vi erbjuder våra kunder förmånlig delbetalning via Nordea Finans med upp till 24 mån räntefritt.