Stolt Smide & Design

Våra olika glas

Ett exklusivt uttryck med olika glas

En glasvägg eller glasdörr kan designas på en mängd olika sätt när det kommer till val av färg och antal spröjs, men olika typer av glas har också en stor påverkan på slutresultatet. Förutom klarglas i olika tjocklekar erbjuder vi även olika mönstrade glas, spegelglas och tonade glas. Här nedan kan du läsa mer om våra olika glas och hitta den variant som passar dig och dina behov bäst.

säkerhetsglas

Trygghet med säkerhetsglas

Alla våra glasväggar och glasdörrar kommer med ett 6 mm härdat glas, även kallat för säkerhetsglas. Detta glas är fyra till fem gånger starkare än ett ohärdat glas av samma tjocklek. Om en olycka skulle inträffa och det härdade glaset går sönder kommer det att splittras i många små bitar i stället för glasskärvor, vilket minskar risken för skärskador. Härdat glas kallas ofta för säkerhetsglas eftersom det uppfyller de säkerhetskrav som ställs på glas i utsatta miljöer.

Ljudreducerande glas

Många tycker att vårt 6 mm standardglas är tillräckligt ljudreducerande (dämpar upp till 31 dB) för de flesta rumsmiljöer, men vi erbjuder även ett tjockare lamellglas (8,76 mm) med en ljuddämpning på upp till 37 dB. Dessa glas passar bra i t.ex. kontorsutrymmen eller andra typer av rum där det finns en önskan om mer ljudreducering. 

Viktigt att komma ihåg är att det inte enbart är glaset som påverkar ljudvolymen i rummet, utan textilier och möbler kan också hjälpa till att minska ljudnivån. 

Ljudlamell kommer som ett tillval och går att få till alla våra produkter. Vi rekommenderar däremot inte ljudlamell till våra skjutdörrar då dessa dörrar inte sluter helt tätt i jämförelse med en glasdörr med karm. 

Pris: 300 kr / m2

ljudisolerande glas
bankat glas

Mönstrade glas

Vi erbjuder olika typer av mönstrade glas där linjeglas och bankat glas kommit att bli de mest populära. Många väljer dessa glas till bland annat badrumsmiljöer där man önskar ett mer insynsskyddande glas, samtidigt som man vill ta tillvara på ljusinsläppet. 

De mönstrade glasen blir garanterat en effektfull detalj i rummet, oavsett vart du väljer att placera dem. Det är även möjligt att kombinera ett mönstrat glas med till exempel ett tonat glas i de fall du önskar ytterligare insynsskydd. 

Pris:
Linjeglas 2.500 kr
Hamrat glas 2.500 kr 

Tonade glas

Ett tonat glas adderar en känsla av mystik till rummet och finns i färgerna brunt och svart. De passar in i de flesta rum men har kommit att bli extra populära i framför allt badrum, vinrum och sovrum. Troligtvis beror det på att det ofta är här vi har störst behov av att skapa en tydlig avskärmning med minskad insyn och ljusinsläpp. 

Ett tjockare glas ger en mörkare känsla i rummet. Skulle det finnas ett behov av detta finns det alltid en möjlighet att laminera två stycken glas för att uppnå en mörkare ton på glaset.

Pris: 400 kr / m2

tonade glas
frostade glas

Frostade glas

Frostade glas ser vi ofta pryda badrumsdörrar och duschväggar. Den främsta anledningen till det beror troligtvis på det frostade glasets insynsskyddande egenskaper, men många tycker även att det ger rummet en exklusiv känsla och att det är en dekorativ detalj. 

Ett frostat glas kan kombineras med exempelvis ett linjeglas eller bankat glas för att addera mer struktur i glaset, samtidigt som glaset får ytterligare insynsskydd.

Pris: 900 kr / m2

Spegelglas

Ett spegelglas fyller många olika funktioner i ett hem men något som många uppskattar är att de hjälper till att sprida ljus i rummet och skapar en känsla av rymd. Våra spegelglas finns som vanligt spegelglas, samt gråtonat- och bronzetonat spegelglas. 

Pris: 300 kr / m2

spegelglas