Stolt Smide & Design

Glasdörrar

Våra glasdörrar för inomhusmiljöer finns i olika modeller och färger, med eller utan spröjs. Här kan du läsa mer om alla tillval för att skapa din unika design på just din industriella glasdörr. 

STÄNG DÖRREN, BEHÅLL LJUSET!

Öppna upp med en glasdörr inomhus

Våra glasdörrar för inomhusbruk är tillverkade i en genomgående stålkonstruktion med svetsade gångjärn för en livslång hållbarhet. Oavsett om du vill ha en enkeldörr, dubbeldörr eller kanske rentav en skjutdörr så finns det många modeller att välja mellan, med eller utan spröjs. Här nedan kan du läsa mer om våra glasdörrar, välja mellan olika modeller och se våra priser. Dessutom hittar du information om alla olika tillval som gör det möjligt att designa din glasdörr precis som du vill ha den. Visa upp godbitarna i skafferiet, det inglasade vinrummet eller din walk-in-closet med hjälp utav en måttanpassad glasdörr. Vi hjälper dig gärna med både rådgivning och en kostnadsfri offert.

Ett svenskt hantverk

TILLVERKAT FÖR HAND I SKOGÅS

Vi lägger ner hjärta och själ på våra glasdörrar, där vartenda hörn omsorgsfullt filas för hand. Alla glasdörrar tillverkas i stål för att skapa hållbara produkter som lever genom generationer. 

EN UNIK FINISH PÅ DETALJNIVÅ

Vi är stolta över vår finish och rekommenderar dig därför att jämföra oss när det kommer till design, precision, lack och slutfinish. Läs gärna mer om vad som utmärker vårt hantverk här nedan.

smideshandtag

STEG-FÖR-STEG

Designa din egen glasdörr

Glasdörren du köper från Stolt Smide & Design är ett svenskt hantverk. Den är designad och tillverkad i vår smidesverkstad i Stockholm, där varje ramverk på glasdörren har filats för hand. Glasdörren utstrålar karaktär och andas, genom materialet stål och glas, kvalitet. Vi kan därför garantera att din glasdörr kommer att ge din inomhusmiljö ett lyft.

vita skjutdörrar i glas

VÄLJ MODELL

En industriell glasdörr med spröjs

Föredrar du den industriella looken på glasdörrar eller söker du något mer stilrent och avskalat? Våra tre populäraste modeller på glasdörrar är Minimal, Line och Three. Minimal passar dig som vill ha en glasdörr helt utan spröjs, medan Line och Three är klädda med ett eller två spröjs. I vårt sortiment av glasdörrar hittar du fler modeller att välja mellan och vi hjälper dig gärna att hitta en passande modell för just ditt hem. Kika gärna här för att se våra olika modeller på enkeldörrar, dubbeldörrar och skjutdörrar

FUNKTION

Skjutdörr eller vanlig dörr?

Oavsett vilken modell du väljer på din glasdörr så kan du välja till en skjutskena. Skjutskenan kan monteras i såväl vägg som tak och har en mjukstängning som ger din skjutdörr i glas en exklusiv känsla. Alla skjutdörrar i glas levereras med infällda handtag på båda sidor för att möjliggöra att du kan öppna och stänga skjutdörrarna från båda håll. 

Våra enkeldörrar och dubbeldörrar i glas levereras med svetsade smideshandtag som även de är tillverkade för hand. Som tillval kan du även välja till handtag med trycke och lås från Buster+Punch.

Läs gärna mer om våra skjutdörrar.

skjutdörrar i glas
vit glasdörr vardagsrum

FÄRGVAL

En vit eller svart glasdörr?

Vi rekommenderar tre olika färger på våra glasdörrar för inomhusbruk. Populärast är den klassiskt svarta glasdörren med spröjs, men många föredrar även färgerna Umbra grey och Grey white. Umbra grey, är en grå färg med jordnära toner som ger en naturnära känsla som många uppskattar. Grey white, passar dig som vill ha en glasdörr i en bruten vit färg med en grå ton. Denna färg skapar ett harmoniskt och luftigt intryck i ditt hem och är ett passande alternativ när du vill att din glasdörr ska bli ett med den övriga inredningen.

Läs gärna mer om våra olika färger vi erbjuder till glasdörrar.

VAL AV GLAS

Effektfulla glas

Som standard levereras din glasdörr med ett säkerhetsglas, men om du önskar ett mer insynsskyddande glas kan du välja mellan alltifrån linjeglas, bankade glas eller tonade glas. Söker du en spegeldörr kan ett spegelglas också vara ett passande alternativ.

De flesta tycker att vårt standardglas är tillräckligt ljuddämpande för både glasdörrar och glasväggar men du kan även välja till ett tjockare glas som är mer ljudreducerande. 

Läs gärna mer om våra olika tips kring valet av glas till din glasdörr.

glasdörr med bankat glas

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert oavsett projekt. För rådgivning och tips är du välkommen att boka ett videomöte.

Vi hjälper dig hela vägen

Från idé till ett färdigmonterat hantverk med konsultation, måttagning och montering.

Nöjdhetsgaranti

Vi vill att du ska vara 100% nöjd och vi har därför som vision att slutresultatet ska överträffa dina förväntningar.

BOKA ETT DIGITALT MÖTE

Få kostnadsfri offert

FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA

Vanliga frågor om glasdörrar

Vad kostar en glasdörr?

Priset på våra glasdörrar varierar beroende på om du vill ha en enkeldörr, dubbeldörr eller kanske rentav en skjutdörr i glas. Alla glasdörrar tillverkas i olika modeller vilket också påverkar priset. En vanlig enkeldörr med vår mest avskalade modell, Minimal, kostar 15.470 kr. Önskar du ett specifikt glas eller något annat handtag än vårt standard handtag så tillkommer kostnader för det. 

Vilka färger kan man välja mellan på era glasdörrar? 

Svart hör till den populäraste färgen, följt av en mörkare grå samt en bruten vit färg med en gråaktig ton. Totalt erbjuder vi 4 st olika färger på våra glasdörrar.

Kan man montera glasdörren själv?

För att montera våra glasdörrar krävs en del snickarkunskaper. Bor du i Stockholm kan vi hjälpa dig med alltifrån måttagning till montering.

Sätter man glasdörren i befintlig karm eller behöver man ta bort den?

Vi rekommenderar att den befintliga karmen tas bort för bästa resultat, men bor du exempelvis i en sekelskifteslägenhet och vill behålla karmen går det givetvis bra.

Kan man ställa en skjutdörr helt bakom de fasta partiet?

Ja, det är möjligt att skjuta glasdörren hela vägen så att den går i linje med en industrivägg

Är det någon idé att välja ljudlamell om jag vill ha skjutdörrar?

Nej, en skjutdörr sluter inte helt tätt så därför rekommenderar vi bara ljudlamell till vanliga glasdörrar med karm. 

Kan man välja smideshandtag istället för infällda handtag på skjutdörrarna? 

Våra skjutdörrar kommer med infällda handtag för att de inte ska fastna i profilen.

Hur lång leveranstid har ni? 

Leveranstiden på våra glasdörrar varierar men räkna med ca 6-8 veckors leverans, från godkänd offert till en färdigmonterad/levererad glasdörr.

Vad händer efter att jag godkänt offerten?

Efter godkänd offert blir du kontaktad av vår monteringsansvarige för att boka tid för måttagning. Därefter skickar vi dig en skiss för godkännande där du i detalj kan se hur din glasdörr kommer att se ut. När allt är godkänt sätts tillverkningen igång i vår smidesverkstad. Du blir återigen kontaktad av vår monteringsansvarige när det är dags att boka tid för montering, alternativt när du vill att din glasdörr ska levereras.

Utvalda adresser

Se våra glasdörrar live

glasdörr till vinrum

INSPIRATION

Glasdörrar för vinrum

En glasdörr fyller olika funktioner i våra hem och har många olika användningsområden. Vissa av våra glasdörrar har framför allt kommit att bli populära som inramning av ett vinrum i glas. Dessa modeller har en mer stilren och minimalistisk design vilket passar extra bra till just vinrum då dessa glasdörrar visar upp vinsamlingen från sin bästa sida. Minimal är vår modell som helt saknar spröjs och är den modell de flesta väljer till sitt vinrum. Line I SLIM har ett tunt, smalt spröjs nedtill men som är tillräckligt diskret för att inte skymma vinsamlingen. 

INSPIRATION

Spegelglas för glasdörrar

Ett spegelglas har förmågan att få ett rum att upplevas större och det reflekterar ljuset på ett fantastiskt sätt. Många väljer därför till ett spegelglas till garderobsdörren eller badrumsdörren i sovrummet. Givetvis kan ett spegelglas användas i hemmets alla rum men det har kommit att bli extra populärt i just sovrum. Det är även möjligt att välja till ett spegelglas i en gråtonad eller bronzetonad färg. Detta ger en otrolig effekt till våra glasdörrar.

Läs gärna mer om våra speglar och spegelväggar och lär dig mer om dess fördelar när du inreder ditt hem.

glasdörr sovrum
skjutdörr i glas

HUR GÅR DET TILL?

Vi hjälper dig med monteringen

När du köper en glasdörr från oss kan du välja till vår helhetslösning med alltifrån kontrollmätning och rådgivning på plats, till leverans och montering av din glasdörr. Du kan även välja att själv ta alla mått samt montera glasväggen själv. För detta krävs en del snickarkunskaper. Vi erbjuder montering i Stockholmsområdet men levererar våra produkter till hela Sverige.

LEVERANSTID

En ny glasdörr inom ett par veckor

Vanligtvis har vi 6-8 veckors leveranstid vid köp av en glasdörr. Efter att du fått din orderbekräftelse blir du kontaktad för att boka tid för en kontrollmätning, om du inte valt att beställa den till fasta mått. Därefter startar tillverkningen av din glasdörr. När allt är redo att monteras bokar vi tillsammans in en passande tid för detta. 

Fakturan skickas efter montage till din mail. 

glasdörr i smide