Stolt Smide & Design

Industrifönster

Våra måttanpassade industrifönster för inomhusmiljöer kan utformas med eller utan spröjs. Här hittar du mer information om våra olika modeller, tillval och priser.

TILLVERKAT EFTER DINA MÅTT

Fritt ljusflöde med ett industrifönster inomhus

Industrifönstret är ett hantverk som adderar exklusivitet till ditt hem samtidigt som det tillåter ljuset att flöda fritt i rummet. Det klassiska industrifönstret kännetecknas av svarta spröjs, men vi erbjuder även inomhusfönster med en mer minimalistisk design. Alla våra inomhusfönster tillverkas i en genomgående stålkonstruktion med ett varierande utbud av modeller, storlekar och glas. Här nedan kan du läsa mer om våra olika industrifönster samt få en kostnadsfri offert.

Ett svenskt hantverk

TILLVERKAT FÖR HAND I SKOGÅS

Våra industrifönster tillverkas för hand i vår smidesverkstad i Skogås. Här läggs det ned hjärta och själ på varje industrifönster, där vartenda hörn omsorgsfullt filas för hand. Materialen vi arbetar med är stål och glas. Allt för att skapa hållbara produkter som lever genom generationer.

EN UNIK FINISH PÅ DETALJNIVÅ

Vårt hantverk är unik när det kommer till detaljer som design, precision, lack och slutfinish. Jämför oss gärna för att se vad som utmärker oss från andra.

smidesfönster i badrum

ALLT DU BEHÖVER VETA OM

Måttbeställda industrifönster

Ett industrifönster kan utformas på flera olika sätt beroende på önskemål om modell, färg och glas. När du beställer ett industrifönster från Stolt Smide & Design är det framför allt på detaljerna det utmärker sig, och därför vill vi här nedan ge dig mer inspiration och tips på hur du kan designa just ditt unika industrifönster.

industrifönster

VÄLJ MODELL

Modeller med eller utan spröjs

Våra industrifönster för inomhusbruk har en tidlös design som passar in i alla hem. Genom dess klassiska material, stål och glas, skänker de en känsla av tyngd och kvalitet till rummet, samtidigt som det skapar kontraster mot det traditionella, skandinaviska hemmet. Ett inomhusfönster kan utformas på olika sätt och därför erbjuder vi en rad olika modeller på våra industrifönster. Minimal är ett passande alternativ för dig som söker ett inomhusfönster för ett maximalt ljusinsläpp. Givetvis erbjuder vi även inomhusfönster med spröjs vilket är det många förknippar med det traditionella industrifönstret. 

Storleken på ett inomhusfönster varierar samt dess form. Vi tillverkar våra välva fönster efter en ritning vilket gör det möjligt för dig att använda fönstret som mall vid håltagningen i väggen. Våra kvadratiska industrifönster kan du beställa till ett fast mått, alternativt så hjälper vi dig att mäta upp en redan existerande öppning och tillverkar sedan fönstret efter just de måtten.

OLIKA TYPER AV GLAS

Industrifönster med olika glas

För ett maximalt ljusinsläpp är såklart ett klarglas att föredra men många väljer även att designa sina inomhusfönster och skiljeväggar med ett mer insynsskyddande glas. Linjeglas, bankat glas och tonade glas hör till några av favoriterna och används till alltifrån badrumsmiljöer till hemmakontor. Våra insynsskyddande glas kan även kombineras med ett tjockare, mer ljuddämpande glas om så önskas. 

Läs gärna mer om våra olika glas för att få lite tips kring vilket glas du ska välja till ditt industrifönster.

linjeglas industrifönster
fönster med svarta spröjs

FÄRGVAL

Svarta industrifönster med spröjs

Bland våra tre populäraste färger är svart den färg de flesta väljer på sina industrifönster. Svarta fönster med spröjs ger en bra kontrast mot våra annars ljusa, skandinaviska hem, och det är dessutom en färg som håller över tid. Utöver våra svarta fönster rekommenderar vi även ytterligare två färger. Umbra grey är en mörkare grå färg med jordnära toner som ger en naturnära känsla många uppskattar. Grey white passar dig som vill ha ett industrifönster i en bruten gråvit färg. Denna färg skapar ett harmoniskt och luftigt intryck i ditt hem och är därför lämplig i bland annat sovrumsmiljöer.

Alla våra produkter lackas i färgskalan RAL med matt finstruktur vilket ger en kvalitativ och lyxig känsla.

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert oavsett projekt. För rådgivning och tips är du välkommen att boka ett videomöte.

Vi hjälper dig hela vägen

Från idé till ett färdigmonterat hantverk med alltifrån konsultation, måttagning och montering.

Nöjdhetsgaranti

Vi vill att du ska vara 100% nöjd och vi har därför som vision att slutresultatet ska överträffa dina förväntningar.

Kostnadsfri rådgivning

Boka ett digitalt möte

FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA

Vanliga frågor om industrifönster

Vad kostar ett industrifönster?

Priset på våra industrifönster påverkas av dess storlek samt vilken modell du vill ha, med eller utan spröjs. 

Varför är välvda fönster dyrare än kvadratiska?

Att tillverka ett välvt fönster är mer avancerat än att tillverka ett fyrkantigt fönster. Det tar mycket längre tid och det är framförallt tidsåtgången för att rikta stålet i dess välva form som gör det välvda fönstret något dyrare. Vi har därför inga fasta priser på våra välvda industrifönster.

Kan man beställa ett välvt industrifönster till en befintlig öppning i vägg?

Vi tillverkar våra välva industrifönster efter en ritning och rekommenderar att du gör ett hål i väggen med fönstret som mall för att det ska bli så exakt som möjligt. Det händer att vi tillverkar välvda fönster i redan befintliga valv, men eventuella ojämnheter i väggen kan i vissa fall bidra till en ojämn fog. Därför rekommenderar vi det förstnämnda. 

Kan man montera industrifönstret själv?

För att montera våra industrifönster krävs en del snickarkunskaper. Önskar du istället hjälp med monteringen så erbjuder vi hjälp med montage i hela Stockholmsområdet.

Hur lång leveranstid har ni?

Leveranstiden kan variera men räkna med ca 6-8 veckors leverans från godkänd offert till ett färdigmonterat fönster.

Utvalda adresser

Se våra industrifönster live