Stolt Smide & Design

Industriväggar i glas

Här hittar du all information om våra måttanpassade industriväggar i glas. Välj modell, färg och eventuella tillval och designa din egen industriella glasvägg.

VI TILLVERKAR EFTER DINA MÅTT

Skärma av med en industriell glasvägg

En industrivägg i glas skapar nya möjligheter i ditt hem och hjälper dig att skärma av ett rum utan att du gå miste om ljusinsläpp eller den öppna planlösningen. Våra industriella glasväggar finns tillgängliga i mängder av olika modeller, färger och storlekar och kan därför anpassas helt efter dina önskemål. Här nedan kan du läsa mer om våra olika modeller på industriväggarna, samt få tips på hur du kan placera dem beroende på rum. Du kan även läsa mer om hur det går till när du köper en industrivägg från oss. Kontakta oss gärna om du önskar personlig rådgivning kring valet av industrivägg. Vi erbjuder alltid kostnadsfria offerter, oavsett storlek på projektet.

Ett svenskt hantverk

HANDTILLVERKAT I SKOGÅS

Våra industriväggar tillverkas för hand i vår egen smidesverkstad i Skogås. Det läggs ned hjärta och själ på varje produkt där vartenda hörn omsorgsfullt filas för hand. Materialet vi arbetar med är stål vilket ger våra industriväggar maximal hållbarhet så att de håller genom generationer. 

EN UNIK FINISH PÅ DETALJNIVÅ

Vi är mycket stolta över vår finish och rekommenderar dig därför att jämföra oss med andra. För oss är detaljer A och O när det kommer till design, precision, lack och slutfinish. Läs gärna mer om vad som utmärker vårt hantverk.

industrivägg glas vit

STEG-FÖR-STEG

Designa din egen industrivägg

En industrivägg kan utformas helt efter dina mått men även på detaljnivå när det kommer till val av modell, färg och glas. Det är framför allt i detaljerna en industrivägg från Stolt Smide & Design utmärker sig. Här nedan vill vi därför uppmärksamma dig på hur du kan skapa en unik design av just din industriella glasvägg.

industrivägg vardagsrum svart

VÄLJ MODELL

Industrivägg med eller utan spröjs

En industriell glasvägg med mycket spröjs, eller föredrar du en modell som är mer stilren och minimalistisk? I vårt sortiment av industriväggar i glas hittar du olika typer av modeller, allt för att du ska hitta en modell som passar in i just ditt hem. 

Priset på våra industriväggar påverkas av vilken modell du vill ha, samt hur bred du vill att den ska vara. Antalet glasdörrar, om du vill ha vanlig eller skjutdörr, påverkar också priset. Vi erbjuder även många tillval till våra industriella glasväggar som olika typer av glas och handtag.

Kolla gärna in vårt sortiment av olika modeller.

FUNKTION

Industrivägg med skjutdörr

När du valt modell på din industrivägg är det dags att välja antal dörrar. Alla slagdörrar levereras med svetsade handtag i vår egen design, men som tillval kan du även välja ett handtag med trycke från Buster+Punch. Önskar du istället en industrivägg med skjutdörr kan du välja till en eller två skjutskenor. Skjutdörrarna levereras med infällda handtag vilket gör det möjligt att öppna/stänga dem från båda håll.
 
Det finns många fördelar med både slagdörr och skjutdörr. Med en slagdörr sluter dörren tätt vilket reducerar ljud mer effektivt än en skjutdörr. En industrivägg med skjutdörr har däremot ingen svängradie då skjutdörren glider i linje med industriväggen. Detta kan bland annat underlätta vid möblering.
industrivägg_svart_vardagrum
glasvägg sovrum

VAL AV FÄRG

En svart eller vit industrivägg?

De flesta förknippar den klassiska industriväggen med en svart stålram och troligtvis är det just därför svart är vår populäraste färg. En svart industrivägg skapar kontrast i ditt hem och kompletterar den ljusa, skandinaviska inredningen. 

Utöver svart rekommenderar vi ytterligare två färger på våra industriväggar. Umbra grey, är en mörkgrå färg med jordnära toner som skapar en naturnära känsla många uppskattar. Grey white passar dig som vill ha en gråvit industrivägg för ett mjukare känsla. Denna färg skapar ett harmoniskt och luftigt intryck i ditt hem vilket passar extra bra i exempelvis sovrum. 

Svårt att välja färg? Läs gärna mer om våra olika färger på industriväggar och få lite tips och råd kring vilken färg som skulle passa bäst hemma hos dig.

GÖR DEN MER PERSONLIG

Tillval för industriväggar med dörr

Våra industriväggar med dörr levereras med ett säkerhetsglas men du kan också välja till ett tjockare lamellglas för mer ljuddämpning, eller ett mer insynsskyddande glas som linjerat-, bankat- eller tonat glas. Planerar du att använda industriväggen som garderobsvägg kan även ett spegelglas vara ett bra alternativ.
 
Ett annat tillval som är mycket populärt är överljus. Ett överljus är en extra sektion, likt ett fönster, som placeras ovanför din industrivägg. Minimimåttet för ett överljus är 260 cm.
 
Läs gärna mer om våra olika tillval.
industriell glasvägg

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert oavsett projekt. För rådgivning och tips är du välkommen att boka ett videomöte.

Vi hjälper dig hela vägen

Från idé till ett färdigmonterat hantverk med alltifrån konsultation, måttagning och montering.

Nöjdhetsgaranti

Vi vill att du ska vara 100% nöjd och vi har därför som vision att slutresultatet ska överträffa dina förväntningar.

Kostnadsfri rådgivning

Boka ett digitalt möte

FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA

Vanliga frågor om industriväggar

Vad kostar en industrivägg med dörr?

Vi prissätter våra industriväggar baserat på vilken modell du vill ha, hur bred industriväggen ska vara samt antalet glasdörrar. De olika tillvalen som glas, skjutskena, handtag eller överljus påverkar också priset. Läs gärna mer om våra olika modeller på industriväggar.

Vilka färger finns att välja på era industriväggar?

Våra industriväggar med dörr kommer i totalt 6 st olika färger. Svart är den mest populära, men även vår mörkgrå och vitgrå färg är mycket efterfrågade. För mer inspiration kring färgval av din industrivägg kan du läsa mer om våra olika färger.

Kan jag montera industriväggen själv?

Det krävs en del snickarkunskaper för att montera våra industriväggar. Bor du i Stockholm erbjuder vi hjälp med både måttagning och montering. 

Hur lång leveranstid har ni?

Vår leveranstid varierar beroende på säsong men räkna med ca 8-10 veckors leverans. Från godkänd offert till en färdigmonterad/levererad industrivägg.

Vad händer efter att jag lagt min beställning?

Efter godkänd offert kommer du att bli kontaktad av vår monteringsansvarige för att boka tid för måttagning. Därefter skickas en skiss som du behöver godkänna innan din industrivägg börjar tillverkas. När allt är redo för montage blir du återigen kontaktad för att boka en tid för montering.

Utvalda adresser

Se våra industriväggar live

industrivägg med vikdörrar

INSPIRATION

Industriväggar för sovrum

En industrivägg med glas kan med fördel placeras i hemmets alla rum, men har kommit att bli extra populära som rumsavdelare i framför allt sovrum. En av de stora fördelarna med en industrivägg med dörr i ett sovrum är att du bevarar känslan av rymd i rummet, samtidigt som ljuset tillåts att flöda fritt. För en känsla av mer avskildhet kan du med fördel tillsätta gardiner till din industrivägg som du enkelt kan dra för beroende på dygnsrytm. Vi erbjuder även ett brett utbud av olika glas till våra industriväggar med dörr som skapar mer avskildhet. Välj då mellan ett linjerat-, tonat- eller ett spegelglas.

INSPIRATION

Spröjsade industriväggar för vardagsrum

Den spröjsade industriväggen tillför kontrast till de neutrala, ljusa hemmen, samtidigt som den bevarar känslan av rymd. Industriväggen är även ett perfekt alternativ för dig som önskar skärma av och kanske rentav skapa ett nytt rum i ditt vardagsrum. Ett rymligt vardagsrum kan enkelt göras om till både vardagsrum och sovrum med en industrivägg, samtidigt som du bevarar ljusinsläppet. Du väljer själv vilken modell som passar dig bäst, ett mer minimalistiskt uttryck, eller en industriell glasvägg med mycket spröjs.

industrivägg svart vardagsrum
industriell duschvägg

INSPIRATION

Industriväggar för badrumsmiljöer

Ge badrummet ett lyft med en industriell duschvägg, med eller utan spröjs. Våra skiljeväggar för badrumsutrymmen finns i olika modeller, men de populäraste är Minimal och Line I SLIM. De har ett minimalistiskt utseende som passar in i de flesta badrum. Önskar du däremot en mer industriell duschvägg med mycket spröjs erbjuder vi även modeller för det.

Läs gärna mer om våra duschväggar.

INSPIRATION

Helhetslösning eller montera industriväggen själv

I vår helhetslösning ingår alltifrån kontrollmätning med rådgivning på plats, till en färdigmonterad industrivägg med dörr. När du skickat in din förfrågan till oss skickar vi dig en offert som du behöver godkänna för att tillverkningen av industriväggen ska påbörjas. Därefter blir du kontaktad av vår monteringsansvarige för att boka en tid för måttagning. Du kan även välja att beställa en industrivägg med dörr till ett fast mått då du själv vill stå för monteringen. För att montera våra industriväggar krävs en del snickarkunskaper och i snitt väger en industrivägg 35 kg per kvm, så en stark medhjälpare kan därför vara bra att ha.

industriell glasvägg vit