Stolt Smide & Design

Vinrum i glas

Ta tillvara på utrymmet under trappan eller andra outnyttjade kvadratmeter och förverkliga drömmen om ett eget vinrum i glas.

HELHETSKONCEPT FÖR VINÄLSKAREN

Bygg ditt eget vinrum i glas

Med fokus på estetik och funktion erbjuder vi tillsammans med Wineandbarrels ett helhetskoncept, som inkluderar alltifrån ett inglasat vinrum, till matchande vinförvaring och praktiska kylsystem. Alla våra glasväggar till vinrum tillverkas för hand efter dina mått vilket gör det möjligt att anpassa glasväggen eller glasdörren helt efter dina behov. Kontakta oss gärna för kostnadsfri rådgivning och offert. Vi hjälper dig förverkliga drömmen om ett eget vinrum med många goda råd längs vägen. 

bygg ditt eget vinrum i glas

VI TILLVERKAR EFTER DINA MÅTT

Designa ditt eget vinrum

Det moderna vinrummet i glas har tilldelats en mer central plats i våra hem, med en design som oftast kompletterar den övriga heminredningen. Oavsett om du önskar att förvara dina vinflaskor i klassiska träställ, eller något mer industriellt, så hjälper en industriell glasvägg eller glasdörr till att fronta din vinsamling på bästa sätt. Valen är många när det kommer till att utforma ett eget vinrum i glas, men med vår expertis tillsammans med Wineandbarrels hjälper vi dig hela vägen från designstadiet, till färdigställandet av ett komplett vinrum.

Minimal och Line I SLIM är våra populäraste modeller när de kommer till glasväggar för vinkällare och vinrum. Dessa modeller har en mer minimalistisk design som ramar in vinrummet på ett stilrent sätt. En modell av glasvägg med mindre spröjs kan även vara passande just för att de inte tar uppmärksamheten från den övriga vinrumsinredningen.

FRÅN IDÈ TILL FÄRDIGT VINRUM

Ett vinrum under trappan eller i källaren

Det finns många orsaker till varför många väljer att placera sitt vinrum i husets källare och den främsta anledningen till det är den gynsamma temperaturen. På senare år har däremot vinrummet fått en mer central plats i hemmet och flyttat upp en eller flera våningar. Att bygga ett vinrum under trappan har blivit väldigt populärt på senare år och det är ett smart sätt att ta tillvara på annars outnyttjade kvadratmeter. Vi anpassar våra glasväggar helt efter dina mått och därför är det möjligt att tillverka en glasdörr som passar in i ditt vinrum under trappan. Wineandbarrels erbjuder flera praktiska vinkylar som passar in i de flesta utrymmen, alternativt om du vill installera ett helt kylsystem. 

Helhetskoncept med vinförvaring

Det klassiska vinrummet förknippas ofta med materialet trä, men på senare tid har den mer industriella stilen tagit över allt mer. Kombinationen av dessa material, stål och trä, passar däremot väldigt bra ihop så var därför inte rädd för att kombinera olika material.

Vi hjälper dig gärna med att inreda ditt vinrum i glas och tillsammans med Wineandbarrels kan vi erbjuda högkvalitativa vinställ, vintunnor och övrig vinrumsinredning som är närtillverkat i Europa. Givetvis kan vi även erbjuda olika typer av vinkylar och kylsystem för vinrum, helt anpassat efter just dina behov. 

vinkällare glasvägg

Kostnadsfri rådgivning

Boka ett digitalt möte

FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA

Vanliga frågor om vinrum

Vad kostar det att bygga ett vinrum?

Ett vinrum kan utformas på olika sätt beroende på önskat resultat. Vi prissätter våra vinrum utefter vilken produkt du vill rama in det med, en glasvägg eller en glasdörr. Modellen på produkten samt eventuella tillval påverkar också priset. För en mer specifik prisuppgift skickar vi dig gärna en kostnadsfri offert.

Vilka modeller kan man välja mellan på glasväggen till vinrummet?

Det finns flera olika modeller att välja mellan till vinrum. Vissa föredrar en mer avskalad och stilren modell, medan andra vill displaya sitt vinrum med en industrivägg i glas med mycket spröjs. Ta gärna en titt på våra olika modeller på sidan för våra glasväggar.

Projektleder ni hela arbetet med vinrummet? 

Vi på Stolt Smide & Design har ett nära samarbete med Wineandbarrels som är specialister på vinkylar, vinförvaring och kylsystem, och tillsammans kan vi ta fram en passande lösning för just ditt vinrum. I ett inledande samtal ser vi över dina behov och kommer vi fram till att en helhetslösning är det bästa alternativet ser vi till att Wineandbarrels kopplas in i projektet på ett smidigt sätt.

Är det något speciellt man behöver tänka på med glasväggar till vinrum?

Det beror helt på vilket behov du har och om du önskar ett kylsystem eller en vinkyl. De flesta tycker att vårt standardglas på 6 mm är tillräckligt men det är även möjligt att välja till ett tjockare glas på 8,8 mm. Optimalt är att placera vinrummet i ett mörkt rum, men i de fall det inte är möjligt går det även att specialbeställa mörkare, tonat glas. Detta för att skydda din vinsamling på bästa sätt.

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert oavsett projekt. För rådgivning och tips är du välkommen att boka ett videomöte.

Vi hjälper dig hela vägen

Från idé till ett färdigmonterat hantverk med alltifrån konsultation, måttagning och montering.

Nöjdhetsgaranti

Vi vill att du ska vara 100% nöjd och vi har därför som vision att slutresultatet ska överträffa dina förväntningar.

Utvalda adresser

Se våra vinrum live