Stolt Smide & Design

Skiljeväggar i glas

Ta tillvara på utrymmet med en industriell skiljevägg i glas – helt måttanpassad!

MÅTTANPASSADE SKILJEVÄGGAR

Dela av med en skiljevägg inomhus

Skiljeväggen, även kallad rumsavdelare, hjälper dig att dela av eller bara avgränsa ett rum. Vi erbjuder skiljeväggar i glas, med eller utan spröjs, som hjälper dig att ta tillvara på ljusinsläppet samtidigt som du bevarar känslan av rymd i rummet. Alla våra skiljeväggar i glas är tillverkade för inomhusmiljöer och kan placeras i såväl ett sovrum, som i ett badrum där den kan fungera som duschvägg. Skiljeväggarna är tillverkade i en gedigen stålkonstruktion som är tänkt att leva genom generationer. Likaså säkerhetsglaset på skiljeväggarna är av hög kvalitet och det kan även kombineras med flera olika insynsskyddande glas om så önskas. Vi hjälper dig att designa den perfekta skiljeväggen i glas helt efter dina önskemål, mått och behov. 

Ett svenskt hantverk

TILLVERKAT FÖR HAND I SKOGÅS

Alla våra skiljeväggar i glas tillverkas för hand i vår smidesverkstad i Skogås där det läggs det ned hjärta och själ på varje moment. Materialen vi arbetar med är stål och glas vilket bidrar till att skapa hållbara produkter som lever genom generationer.

EN UNIK FINISH PÅ DETALJNIVÅ

Vårt hantverk är unikt när det kommer till detaljer som design, precision, lack och slutfinish. Jämför oss gärna för att se skillnaden.

skiljevägg inomhus

STEG-FÖR-STEG

Designa din egen skiljevägg i glas

En skiljevägg i glas har många användningsområden. Den används både för att skärma av öppna planlösningar, men likaväl kan en skiljevägg i glas användas för att avgränsa din hall eller beskådas som en dekorativ detalj i ditt hem. Många använder en skiljevägg eller glasvägg med dörr för att skapa en avskild sovplats. Med hjälp av textiler, tonat glas eller plåt nedtill får skiljeväggen i glas även ett insynsskydd. Skiljeväggen delar på ett effektivt sätt av rummet utan att du behöver förlora varken ljus och rymd. 
skiljevägg inomhus

VÄLJ MODELL

Industriell skiljevägg eller utan spröjs?

Våra skiljeväggar för inomhusmiljöer finns i olika modeller och färger, men de flesta förknippar den industriella skiljeväggen i glas med en svart stålram med mycket spröjs. Givetvis är detta en smaksak och vi erbjuder därför skiljeväggar med en mer minimalistisk design utöver vårt utbud av industriella modeller. I sovrum har vår modell Line I ROBUST blivit mycket populär då den nedre delen av täckt plåt skapar en tydlig avskärmning och insynsskydd. Three I SLIM hör också till en av favoriterna med sin moderna tolkning av den industriella skiljeväggen prydd med två smala spröjs.

Läs gärna mer om våra olika modeller på skiljeväggar i glas.

FÄRGVAL

Välj färg på din skiljevägg

Vi rekommenderar tre olika färger på våra skiljeväggar i glas. Klassiskt svart för dig som föredrar den industriella looken, alternativt en mörkgrå eller gråvit färg. Svart finstruktur är vår populäraste färg och skapar en läcker kontrast till våra skandinaviska hem. Umbra grey är en mörkare grå färg med jordnära toner som ger en naturnära känsla och mjukare kontraster i ditt hem. Grey white är ett passande alternativ till dig som söker en ljusare, vit färg. Den ger ett harmoniskt och luftigt intryck.

Svårt att välja färg på din skiljevägg? Läs gärna mer om våra olika färger och få tips och råd kring vilken färg som skulle passa bäst hemma hos dig. 

skiljevägg vit
skiljevägg svart

OLIKA TYPER AV GLAS

Skiljeväggar med säkerhetsglas

Skiljeväggen i glas som du köper av oss är ett svenskt hantverk vilket upplevs när du fått in skiljeväggen i ditt hem. Den andas kvalitet och personlighet. Materialet på konstruktionen är av stål vilket gör skiljeväggen hållbar, generation efter generation. 

Även glaset är av högsta kvalitet och skiljeväggen levereras alltid med ett säkerhetsglas. Som tillval kan du även välja till ett mer insynsskyddande glas, som exempelvis ett linjeglas, bankat- eller tonat glas. Vi erbjuder även flera effektfulla spegelglas som fyller olika funktioner i ditt hem.

Läs gärna mer om våra olika glas.

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert oavsett projekt. För rådgivning och tips är du välkommen att boka ett videomöte.

Vi hjälper dig hela vägen

Från idé till ett färdigmonterat hantverk med alltifrån konsultation, måttagning och montering.

Nöjdhetsgaranti

Vi vill att du ska vara 100% nöjd och vi har därför som vision att slutresultatet ska överträffa dina förväntningar.

Kostnadsfri rådgivning

Boka ett digitalt möte

FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA

Vanliga frågor om skiljeväggar i glas

Vad kostar en skiljevägg i glas?

Det som påverkar priset på våra skiljeväggar är vilken modell du vill ha, samt hur bred skiljeväggen ska vara. Läs gärna mer om våra olika modeller på skiljeväggar för att få en klarare prisbild. 

Kan man välja till en dörr till skiljeväggen?

Många föredrar att kunna skärma av helt och väljer därför att beställa en hel industrivägg med dörr eller enbart en glasdörr.

Vilka olika färger kan man välja mellan på skiljeväggar?

Vi erbjuder totalt 4 st olika färger på våra skiljeväggar, men populärast är framförallt svart, följt av gråvit och mörkgrå. Läsa gärna mer om våra våra olika färger.

Kan jag montera skiljeväggen själv?

För att montera en av våra skiljeväggar krävs en del snickarkunskaper. Bor du i Stockholmsområdet hjälper vi dig gärna med alltifrån måttagning till montering. 

Hur lång leveranstid har ni?

Leveranstiden brukar variera men vanligtvis brukar den ligga på ca 5-6 veckor. Från godkänd offert till en färdigmonterad/levererad skiljevägg.

Vad händer efter att jag godkänt offerten?

Efter godkänd offert blir du kontaktad av vår monteringsansvarige för att boka tid för måttagning. Därefter skickas en skiss med alla detaljer på din skiljevägg. När den är godkänd sätts tillverkningen igång i vår smidesverkstad. När det är dags för montage blir du återigen kontaktad för tidsbokning.

Utvalda adresser

Se våra skiljeväggar live

svart skiljevägg glas

VI HJÄLPER DIG MED MONTERINGEN

En helhetslösning för din skiljevägg

När du köper en skiljevägg i glas från oss kan du välja till vår helhetslösning. Då ingår allt från rådgivning med kontrollmätning på plats, till leverans och montering av din skiljevägg. Du kan även välja att köpa en skiljevägg till ett fast mått och själv stå för monteringen. En skiljevägg väger i snitt ca 35 kg per kvm och därför är en stark medhjälpare bra att ha. Vi levererar alla skiljeväggar i glas uppdelade per sektion (max 1 m) vilket underlättar när de ska bäras in. Monteringsanvisningar medföljer vid leverans.

Vår leveranstid för skiljeväggar i glas brukar ligga på 5-6 veckor. När du fått din orderbekräftelse kontaktar vi dig för att boka en kontrollmätning om du inte valt beställa din skiljevägg till fasta mått. Därefter påbörjas tillverkningen och när allt är färdigt att monteras blir du återigen kontaktad för att boka en tid för det. När allt är färdigmonterat och klart skickar vi dig en faktura via mail. 

FRI RÅDGIVNING

Boka ett digitalt möte

Svårt att välja rätt modell eller färg på din skiljevägg? Vi på Stolt Smide & Design hjälper dig gärna med ditt projekt med alltifrån kostnadsfri rådgivning i fråga om val av modell och färg, till prisförslag. Bor du i Stockholm erbjuder vi även hembesök, men de flesta föredrar ett digitalt möte där vi går igenom vilka förutsättningar du har i ditt hem. 

 

skiljevägg sovalkov