Stolt Smide & Design

Glasväggar med dörr

Våra måttanpassade glasväggar för inomhusmiljöer fyller många olika funktioner i ett hem. Här hittar du information om olika modeller, tillval och priser.

MÅTTANPASSAT EFTER DINA ÖNSKEMÅL

Skapa nya rum med en glasvägg inomhus

Bevara ljusinsläppet och skapa rymd i rummet med hjälp av en glasvägg med dörr. Våra måttanpassade glasväggar för inomhusbruk finns i varierande modeller, storlekar och färger, samt med olika typer av glas. Valmöjligheterna är många och vi hjälper dig gärna att designa den perfekta glasväggen efter just dina mått och behov. Här nedan kan du läsa mer om våra olika modeller, tips på glasväggar anpassade efter olika rum, samt information om hur det går till när du köper en glasvägg med dörr från Stolt Smide & Design. Kontakta oss gärna om du önskar personlig rådgivning kring valet av glasvägg. Vi erbjuder alltid kostnadsfria offerter! 

Ett svenskt hantverk

TILLVERKAT FÖR HAND I SKOGÅS

I smidesverkstaden i Skogås läggs det ned hjärta och själ på varje glasvägg, där vartenda hörn omsorgsfullt filas för hand. Vi tillverkar all smidesdesign i stål för att skapa hållbara produkter som lever genom generationer.

EN UNIK FINISH PÅ DETALJNIVÅ

Vi är stolta över vår finish och tål därför att jämföras. Vi är unika när det kommer till detaljer som design, precision, lack och slutfinish. Läs gärna mer om vad som utmärker vårt hantverk.

glasvägg till sovrum

STEG-FÖR-STEG

Välj din unika design

En glasvägg kan utformas på en mängd olika sätt när det kommer till val av modell, färg och glas. Här nedan beskriver vi därför lite mer ingående hur du går tillväga för att designa just din glasvägg med dörr. Om du behöver hjälp är du alltid välkommen att kontakta oss!

glasvägg i sovrum och badrum

VÄLJ MODELL

Glasvägg med eller utan spröjs?

En klassisk industriell glasvägg med mycket spröjs, eller något mer minimalistisk och stilrent? Vi erbjuder ett varierat utbud av olika modeller på glasväggar och skiljeväggar, allt för att du ska hitta en modell som passar in i just ditt hem. 

Priset på våra glasväggar baseras på vilken modell du vill ha, samt hur bred den ska vara. Hur många dörrar du vill ha samt eventuella tillval påverkar också priset.

Våra tre populäraste modeller är Minimal, Line och Tree. Minimal står för det minimalistiska och passar dig som söker en glasvägg med dörr helt utan spröjs. Line och Three är båda en modern tolkning av den industriella glasväggen och pryds med ett eller två spröjs. Ta gärna en titt på våra olika modeller på glasväggar.

FÄRGVAL

En vit eller svart glasvägg?

Svart är den populäraste färgen på våra glasväggar är den färg som de flesta förknippar med en industriväggUtöver svart rekommenderar vi ytterligare två färger, Umbra grey och Grey white. Umbra grey är en mörkgrå färg med jordnära toner som ger din glasvägg en naturnära känsla. Ett bra alternativ till dig som söker en något mjukare färg till svart. För dig som söker en ljusare, mer neutral färg så är Grey white ett passande alternativ. Den får glasväggen att smälta in i rummet och passar speciellt bra i bland annat sovrumsmiljöer. 

Svårt att välja färg? Läs mer om våra olika färger på glasväggar och få lite tips och råd kring vilken färg som skulle passa bäst hemma hos dig.

glasvägg på loft
linjeglas glasvägg

OLIKA TYPER AV GLAS

Trygghet med säkerhetsglas

Din glasvägg med dörr kommer alltid med ett säkerhetsglas, men det är också möjligt att välja till ett mer insynsskyddat eller ljuddämpande glas. Vilket typ av glas som passar bäst beror på vart glasväggen är tänkt att placeras. Ibland önskas ett tonat- eller linjeglas till glasväggar som ska skärma av exempelvis ett sovrum eller badrum. Vissa väljer att använda ett vanligt säkerhetsglas för att istället skärma av med en gardin i ett skirt tyg. Detta är såklart en smaksak och vi hjälper dig gärna att välja ut ett glas som passar just dig.

De flesta tycker att vårt säkerhetsglas är tillräckligt ljudreducerande, men önskas istället mer ljuddämpning är det möjligt att välja till ett tjockare glas.

Läs mer om våra olika glas.

GÖR DEN MER PERSONLIG

Tillval för glasväggar med dörr

Vi erbjuder flera olika typer av tillval till våra glasväggar med dörr beroende på vilket behov du har. Det vanligaste tillvalet är vår mjukstängande skjutskena som passar dig som önskar ha en skjutdörr på din glasvägg. Våra skjutdörrar har ett infällt handtag, medan våra vanliga dörrar kommer med ett handsvetsat handtag. Du kan även välja till ett handtag med trycke från Buster+Punch.

Högt i tak? Med en takhöjd på minst 260 cm är det möjligt att välja till ett överljus till din glasvägg. Ett överljus är en extra sektion, likt ett fönster, som placeras ovanför din glasvägg.

Läs mer om våra olika tillval.

three slim glasvägg med dörr

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert oavsett projekt. För rådgivning och tips är du välkommen att boka ett videomöte.

Vi hjälper dig hela vägen

Från idé till ett färdigmonterat hantverk med alltifrån konsultation, måttagning och montering.

Nöjdhetsgaranti

Vi vill att du ska vara 100% nöjd och vi har därför som vision att slutresultatet ska överträffa dina förväntningar.

Kostnadsfri rådgivning

Boka ett digitalt möte

FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA

Vanliga frågor om glasväggar

Vad kostar en glasvägg med dörr?

Priset på våra glasväggar med dörr påverkas av vilken modell du vill ha, hur bred glasväggen ska vara samt hur många dörrar du vill ha. Utöver dessa faktorer påverkas priset även av våra olika tillval, till exempel om du vill ha ett speciellt glas till din glasvägg eller ett annat handtag. Läs gärna mer om våra modeller på glasväggar för att få en klarare prisbild.

Kan man välja en annan färg än svart på glasväggen? 

Vi erbjuder totalt 6 st olika färger på våra glasväggar med dörr, där svart hör till den populäraste färgen, följt av grey white och och umbra grey. Här kan du läsa mer om våra olika färger.

Kan man montera glasväggen själv?

För att montera våra glasväggar med dörr på egen hand krävs en del snickarkunskaper. Om du bor i Stockholmsområdet erbjuder vi en helhetslösning där alltifrån måttagning, tillverkning och montering ingår. 

Hur lång leveranstid har ni?

Leveranstiden brukar variera men räkna med ca 6-8 veckors leverans, från godkänd offert till en färdigmonterad/levererad glasvägg.

Vad händer efter att jag lagt min beställning?

När du godkänt din offert blir du kontaktad av vår monteringsansvarige för att boka tid för måttagning. Därefter får du en skiss att godkänna där du i detalj kan se hur din glasvägg med dörr kommer att se ut. Därefter sätts tillverkningen igång i vår smidesverkstad. När allt är klart för montage blir du återigen kontaktad för att boka en tid för montering.

Utvalda adresser

Se våra glasväggar live

dela av sovrum med glasvägg

INSPIRATION

Dela av sovrummet med en glasvägg

En glasvägg med dörr kan med fördel placeras i hemmets alla rum, men många har uppmärksammat dess fördelar i framför allt sovrummet. Genom att skärma av sovrummet med en glasvägg bevarar du ljuset i rummet samtidigt som det många gånger upplevs större och mer rymligt. För att minska insynen och skapa en mer avskärmad del i sovrummet kan du med fördel välja till ett mer insynsskyddat glas som ett gråtonat glas, linjerat glas eller ett spegelglas. För en mer ombonad känsla kan du även rama in glasväggen med en gardin som ger dig möjligheten att öppna upp eller skärma av, beroende på dygnsrytm. Glasväggen passar extra bra i mindre bostäder där den traditionella sovalkoven ibland behöver en tydlig avgränsning. En sovalkov med en glasvägg med dörr eller en skiljevägg i glas ger rummet en mer harmonisk känsla på grund av dess tydliga avgränsning.

INSPIRATION

Glasväggar till bastu och badrumsmiljöer

Det finns många olika användningsområden för en glasvägg i ett badrum. En glasvägg med dörr kan placeras som en fast eller öppningsbar glasvägg intill ett badkar eller dusch, men de är också populära som bastuväggar. Glasväggen är konstruerad för att klara av bastuns höga värme och dess utanpåliggande spröjs gör det enkelt att rengöra glaset. Designen på våra bastuväggar och duschväggar i glas har ett varierande utseende, men vår mest efterfrågade modell har en mer minimalistisk design som passar in i de flesta badrum.

bastu glasvägg badrum
glasvägg med dörr kontorsmiljö

INSPIRATION

Måttanpassade glasväggar för kontor

En hög ljudvolym i kombination med andra störande moment på kontoret kan påverka arbetsmiljön negativt. En glasvägg anpassad för kontorsmiljöer är därför ett bra alternativ som hjälper er att skärma av kontoret, men samtidigt bevara den öppna planlösningen. Våra måttanpassade glasväggar för kontor tillverkas helt efter era behov och önskemål. Valmöjligheterna är många när det kommer till val av modell, färg och andra tillval. De flesta upplever våra säkerhetsglas tillräckligt ljuddämpande, men vi erbjuder även ljudisolerade glas när det behovet finns.

INSPIRATION

Skapa ett eget vinrum med en glasvägg

Ett vinrum med en glasvägg kan utformas på olika sätt beroende på det aktuella rummets förutsättningar. Oavsett om du planerar för att installera ett kylaggregat, en vinkyl eller enbart använda vinrummet som förvaring, så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen. De flesta väljer någon av modellerna Minimal eller Line I SLIM när det kommer till glasvägg för vinrum. Deras minimalistiska design kommer garanterat att visa upp din vinsamling på bästa sätt!

vinrum glasvägg med dörr