Stolt Smide & Design

Om oss

STOLT SMIDE & DESIGN

Smidesdesign i en modern tappning

Stolt Smide AB är ett svenskt designföretag som grundades 2016. Vår vision har hela tiden varit att modernisera smidesbranschen och erbjuda dig som kund en förstklassig kundupplevelse, från planeringsfas till färdigt hantverk. Idag är vi branschledande i Sverige av bland annat glasväggar, glasdörrar och fönster. Såväl formgivning, tillverkning och montering utförs i egen regi. 

glasvägg till sovrum
rasmus_egen-montering

Ett svenskt hantverk

EGEN TILLVERKNING I SKOGÅS

Vår smidesverkstad ligger belägen i Skogås strax söder om Stockholm. Här läggs det ned hjärta och själ på varje produkt, där vartenda hörn omsorgsfullt filas för hand. Alla produkter måttanpassas efter just dina önskemål och behov.

Med hänsyn till miljön försöker vi så långt det är möjligt att tillverka våra produkter i vår egna smidesverkstad. Glas och lackering beställs däremot från nära partners som ligger belägna i närområdet.

Unik finish på detaljnivå

Våra smidespartier utmärker sig genom sin unika finish och vi tål därför att jämföras på nära håll. Ta gärna en titt på våra ihopsvetsade hörn som på millimetern är skräddarsydda för att skapa raka, fina linjer. Spröjsen består av ett helt ramverk med infällda skruvhål med ett handtillverkat, svetsat smideshandtag vilket går i linje med vår avskalade design. För att skapa en exklusiv känsla lackerar vi våra produkter i en matt RAL-färg. Sammantaget skapar våra detaljer en minimalistisk design som lever genom generationer.