Stolt Smide & Design

Så här går det till

5 steg från idé till ett färdigmonterat hantverk

Det ska vara enkelt och smidigt att beställa en glasvägg eller glasdörr från oss, oavsett projektets storlek. Vi tillverkar alla våra produkter för hand i vår egen smidesverkstad i Stockholm vilket gör att vi kan kvalitetssäkra varje del av processen. Här nedan kan du läsa mer om de olika stegen, från första kontakt till ett färdigmonterat hantverk.

offert

Steg 1 Offertförfrågan

Börja med att fylla i kontaktformuläret och berätta lite om ditt projekt. Skicka gärna med ett par bilder samt mått från det rum där smidespartiet är tänkt att placeras. Detta kan vara till stor hjälp när vår projektledare påbörjar din offert.

Vi kontaktar dig inom kort med förslag på olika lösningar som innefattar alltifrån produkt- och modellval, till färg och eventuella tillval. Givetvis anpassar vi förslagen utefter dina behov och ditt rums förutsättningar. 

I detta steg går vi även igenom behovet av hjälp med montering, alternativt om du vill montera produkten själv. Väljer du att lägga till vår helhetslösning med monteringshjälp kommer även ROT-avdraget att specificeras i din offert. 

Steg 2 Måttagning

Efter att du godkänt offerten kommer du att bli kontaktad av vår monteringsansvarige för att boka tid för måttagning. Vid detta steg är det viktigt att alla ytskikt är färdigställda vilket betyder att golvet är lagt och att väggarna är spacklade. Vi tillverkar våra produkter på millimetern så det är viktigt att måtten stämmer överens när det är dags för montage. Skulle det vara så att ytskikten inte är färdigställda rekommenderar vi att vi bokar in en ny tid.

Väljer du istället att ta kontrollmåtten på egen hand och montera glasväggen eller glasdörren själv kommer vi att skicka dig mer information kring detta, samt viktiga saker du behöver tänka på. Du bör ha en del snickarkunskaper om du väljer detta alternativ. 

måttagning
tillverkning

Steg 3 Tillverkning

Efter att vi varit på plats och tagit alla kontrollmått påbörjas tillverkningsritningen som ligger till grund för hela tillverkningsprocessen. Här framgår det vilken produkt och modell du vill ha, samt val av färg, glas och eventuella tillval. 

Vi tillverkar alla våra produkter för hand i vår egen smidesverkstad i Skogås. Både lackeringen av våra partier samt leveranser av glas kommer från samarbetspartners i närområdet.

Steg 4 Montering

När din glasvägg eller glasdörr är färdig för montage blir du återigen kontaktad av vår monteringsansvarige för tidsbokning. Tidsåtgången för ett montage varierar beroende på produktens storlek, men vanligtvis blir vi klara redan samma dag.

Vi har en leveranstid på 5-6 veckor, från godkänd offert till ett färdigmonterat hantverk. Montering sker på vardagar mellan kl. 07.00-16.00. Om du inte kan närvara under montaget kan vi alltid hämta upp en nyckel i förväg.

montering
finansiering

Steg 5 Betalning

Efter att montaget av din glasvägg med dörr är färdigställt kommer vi att skicka dig en faktura via mail. Som privatperson är den ställd på 10 dagar, medan du som företagare har en kredit på 30 dagar. Tyvärr erbjuder vi i dagsläget ingen delbetalning.

Mer om våra produkter

Vi erbjuder ett brett utbud av smidesprodukter med alltifrån glasväggar, dörrar och fönster, till speglar och övriga möbler. Här nedan kan du läsa mer om våra olika produkter samt få svar på några av de vanligaste frågorna.

all products