Stolt Smide & Design

Se vårt färgutbud

Välj rätt färg på ditt smidesparti

De flesta förknippar den klassiska industriväggen med färgen svart, och kanske är det inte så konstigt med tanke på att svart stål varit det material de traditionellt sätt tillverkats av genom tiderna. Med moderna lacktekniker har det däremot blivit möjligt att välja andra färger vilket bidragit till att industriväggen skapat ett helt nytt uttryck i våra hem. Trots att svart hör till en av våra populäraste färger väljer ändå många att lacka sina industriväggar i färger som umbra grey och grey white. Alla våra smidespartier lackas i RAL med matt finstruktur vilket skapar en exklusiv känsla. Här nedan kan du läsa mer om våra olika färger och få tips inför valet av färg på ditt smidesparti.

umbra

Umbra grey - inredarens favorit!

En färg förekommer så gott som aldrig ensam utan oftast i kombination med andra färger i rummet. Detta ligger till grund för hur vi kommer att tolka den valda färgen. Färg är däremot en subjektiv upplevelse som varierar från person till person. Därför är det oftast tycke och smak som avgör, samt vilken känsla i rummet man önskar uppnå. 

Generellt brukar man säga att mörkare färger har en förmåga att binda samman rummet och dess innehåll på ett effektivt sätt, men också att de bidrar med kontraster. Många efterfrågar därför svart på våra industriväggar, men populär är även färgen Umbra grey (RAL7022). En mörkare grå färg med jordnära toner som likt den svarta färgen skapar kontraster, men i en något mjukare ton. Grått är en neutral färg som förmedlar stabilitet och lugn, och passar därför bra in i de flesta rum och miljöer.

Grey white - ett tidlöst alternativ

En industrivägg i tidlöst vitt är alltid ett säkert kort oavsett vilket rum du placerar den i. Den ljusa vita färgen har en tendens att öppna upp rummet samtidigt som den skapar en känsla av rymd med ett harmoniskt och luftigt intryck. 

På vår ljusaste färgskala hittar du Pure white (RAL 9010) och Grey white (RAL 9002). Pure white är en vit färg med en svagt gulaktig ton, likt äggskalsvit. Denna färg ger en behaglig ombonad känsla som smälter samman med den traditionella, skandinaviska inredningen. Grey white är en bruten vit färg med en gråaktig ton. Denna färg är det populäraste alternativet av våra ljusaste färger och många tycker att denna färg ger rummet ett mer livfullt uttryck jämfört med en obruten vit.

grey-white-glasvägg
svart_glasvägg

Svart finstruktur - en klassiker!

Svart är en riktig klassiker och är perfekt för att skapa kontraster och ger ditt rums atmosfär extra skärpa. En svart industrivägg blir väldigt effektfullt och skapar en stilren inramning av rummet. Dessutom bryter den av mot de allt för ofta vitmålade väggarna.

Vi lackar våra industriväggar i svart finstruktur (RAL 9005) för att ge dem ett matt uttryck och för att skapa en känsla av exklusivitet. Matta färger skapar i regel en mer harmonisk och nedtonad känsla, samtidigt som den svarta färgen tillåts att ta plats.

 

Green Optimum - för en naturnära känsla

Genom att tillsätta mer färg i rummet kan du skapa en mer ombonad känsla i ditt hem, samtidigt som färgerna kan hjälpa till att förstärka varandra. RAL 6009 även kallad Green Optimum har snabbt blivit ett populärt färgval i både privata hem och i offentliga miljöer. Denna mörkgröna färg ger en naturnära och ombonad känsla till rummet, samtidigt som många upplever den välkomnande och lugnande. 

green-optimum