Stolt Smide & Design

Spegelväggar

En spegelvägg eller spegeldörr hjälper till att sprida ljuset i rummet och skapar en känsla av rymd. Här kan du läsa mer om dess fördelar och se våra olika varianter av spegelglas.

En spegelvägg tillverkad efter dina mått

En spegelvägg ger illusionen av ett större rum samtidigt som reflektionerna i speglarna hjälper till att sprida ljuset i ditt hem. Vi erbjuder olika typer av lösningar med både spegelväggar och spegeldörrar som går att kombinera för att skapa den ultimata lösningen för just ditt hem. Vi tillverkar våra spegelväggar och spegeldörrar i en genomgående stålkonstruktion helt efter dina mått. Detta gör det möjligt att anpassa din spegelvägg eller spegeldörr efter rummets förutsättningar och eventuella begränsningar, som till exempel i de fall det finns ett snedtak i rummet. Här nedan kan du läsa mer om våra olika spegelväggar och spegeldörrar med information om alltifrån olika modeller, färger och spegelglas.

spegeldörr

Spegelväggar och spegeldörrar med en unik design

En spegelvägg eller spegeldörr kan utformas på flera olika sätt beroende på önskad design. Vi erbjuder flera olika modeller  med alltifrån en minimalistisk, avskalad design till modeller med mycket spröjs. De flesta föredrar däremot en mer minimalistisk design på sin spegelvägg, och troligtvis beror det på att man vill bevara helkroppsspegeln och inte bryta av den med en massa spröjs. Givetvis väljer du själv vilken modell som passar er bäst, likaså vilken färg ni vill att er spegelvägg eller spegeldörr ska ha.

Den industriella spegelväggen kännetecknas av svarta stålramar med spröjs, men vi rekommenderar ytterligare två fäger på våra spegelväggar och spegeldörrar. Umbra grey är en mörkare, grå färg med jordnära toner som skapar en naturnära känsla i ditt hem. Denna färg kan passa bra på din spegelvägg eller spegeldörr då du önskar ha något mindre kontrastrikt än svart. Grey white passar dig som vill ha en mjukare, vit färg på din spegelvägg eller spegeldörr. Denna färg ger ett mer harmoniskt och luftigt intryck och passar därför bra i exempelvis sovrumsmiljöer.

Spegeldörr som en effektfull innerdörr

Våra spegeldörrar har många olika användningsområden i ett hem. De kommer med olika funktioner som enkeldörr, dubbeldörr, men också som skjutdörr med spegelglas. En spegeldörr med skjutskena kan med fördel placeras i en hall eller sovrum för att skärma av och sprida ljus i rummets mörkare vrår. Skjutskenan kan monteras i såväl vägg som tak och har en mjukstängning som ger din spegeldörr i glas en exklusiv känsla.

Alla spegeldörrar kommer med svetsade smideshandtag som precis som våra spegelväggar och spegeldörrar är tillverkade för hand. Väljer du däremot skjutskena till din spegeldörr kommer den däremot med infällda handtag på båda sidor. Som tillval erbjuder vi även handtag med trycke och låskista från Buster+Punch.

spegeldörr till badrum

KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

Boka ett digitalt möte

Ett svenskt hantverk

TILLVERKAT FÖR HAND I SKOGÅS

I smidesverkstaden i Skogås läggs det ned hjärta och själ på varje glasvägg, där vartenda hörn omsorgsfullt filas för hand. Vi tillverkar all smidesdesign i stål för att skapa hållbara produkter som lever genom generationer.

EN UNIK FINISH PÅ DETALJNIVÅ

Vi är stolta över vår finish och tål därför att jämföras. Vi är unika när det kommer till detaljer som design, precision, lack och slutfinish. Läs mer om vad som utmärker vårt hantverk.

glasvägg till sovrum
spegeldörr i glas

Olika typer av spegelglas

Förutom det vanliga spegelglaset så finns det även många andra effektfulla spegelglas att välja mellan, även om det klara spegelglaset är det glas som de flesta väljer. Utöver klarglas erbjuder vi totalt tre olika typer av spegelglas till våra spegeldörrar och spegelväggar. Det gråtonade spegelglaset ger en mörkare spegelbild men blir samtidigt en mycket effektfull inredningsdetalj i ditt hem. Vi erbjuder även ett bronzetonat spegelglas med en varm ton. Med ett tonat spegelglas som det grå- eller bronzetonade spegelglasen blir spegelreflexen lika skarp som ett vanligt spegelglas, men själva ljustonen blir något mjukare. Här nedan kan du se bilder på våra olika spegelglas.

Spegelglas

klart spegelglas

Gråtonat spegelglas

gråtonat spegelglas

Bronzetonat spegelglas

bronzetonat spegelglas

FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA

Vanliga frågor om spegelväggar

Vad kostar en spegelvägg?

En spegelvägg är egentligen en glasvägg eller industrivägg som är utsmyckad med ett spegelglas istället för ett traditionellt klarglas. Priset på en spegelvägg varierar beroende på vilken modell du vill ha, samt spegelväggens storlek. Vi erbjuder även spegeldörrar som är detsamma som en glasdörr bortsett från spegelglaset. Du kan läsa mer om våra olika modeller under respektive produktsida i menyn.

Jag söker endast en stor spegel att fästa på väggen, säljer ni även det?

Vi erbjuder olika typer av speglar, med eller utan ram. Dessa stora speglar passar lika bra som väggspeglar eller som golvspeglar.

Kan man välja samma färg på spegelramen som på glasväggen?

Vi lackar alla våra produkter i färgsystemet RAL Classics matt finstruktur vilket gör det möjligt att matcha din spegel med våra övriga produkter, som glasväggar, glasdörrar och industrifönster.

MER INSPIRATION

Andra har också kollat in