Stolt Smide & Design

Hemma hos @anderlundakvadrat

anderlundakvadrat logo

Ett stort inredningsintresse med en passion för renoveringar blev den drivkraft som bidrog till att Natasha Anderlund, under sin andra mammaledighet, tog steget att börja projektleda renoveringar av andras drömbostäder. Plattformen kom att bli hennes Instagramkonto @anderlundakvadrat där följarna får ta del av bilder och inspiration från egna renoveringsprojekt, men även många inredningsuppdrag blandat med inspiration. Men vad är egentligen det vinnande konceptet bakom Natashas egen inredningsstil? Här avslöjar vi alla detaljerna!

anderlundakvadrat_01
anderlundakvadrat_02
anderlundakvadrat_03

Sekelskifte i en mix med det industriella

Att sticka ut ur mängden från det skandinaviskt minimalistiska är något Natasha alltid strävat efter. Vacker stuckatur i en sekelskifteslägenhet blandat med en touch av industriella detaljer har blivit hennes signum efter familjens senaste renoveringar, och det är även bilderna från de projekten som inspirerat flera av hennes kunder. ”Jag älskar mixen av en klassisk sekelskiftesvåning i en modern tappning” säger Natasha. ”Den industriella stilen skapar en spännande kontrast mot sekelskiftets traditionella stuckaturer och höga takhöjder, och många av mina kunder efterfrågar just detta”.
 
Andra detaljer som gör sig påminda i Natashas renoveringsprojekt är den populära och platsbyggda fackbokhyllan, inkaklade marmorbadkar, schackrutiga marmorgolv och bröstpaneler. ”När det kommer till färgsättning i hemmen upplever jag att allt fler vågar testa andra färger än de vanliga basfärgerna. Beige har i stället börjat dominera alltmer, samtidigt som gröna kulörer som olivgrön har börjat smyga sig in. Även mycket trämaterial som ribbade träpaneler efterfrågas, samt något mer livliga naturstenar än just marmor”.

Smidesdesign som bidrar med kontraster

Inspirationen till att blanda in smidesdetaljer i heminredningen är bland annat hämtad från Pinterest. ”Jag minns så väl den sovrumsbilden med två glasdörrar i smide, från golv till tak, som väckte mitt intresse för just smidesdesign” säger Natasha. ”Glasdörrarna förstärkte ljusinsläppet och skapade en härlig kontrast, samtidigt som de bevarade takhöjden som är en av de stora fördelarna med en sekelskiftslägenhet”.

Glasdörrarna i smide var en del av Natashas första renoveringsprojekt, men fram till idag har hon inrett både sitt eget hem och olika renoveringsprojekt med alltifrån en läcker vinkyl i smide, till måttbeställda dusch- och glasväggar i varierande design. ”De linjerade glasen är väldigt populära. De blir en effektfull detalj tillsammans med en klassisk industrivägg, samtidigt som de minskar insynen”.
duschväggar anderlundakvadrat
badrum anderlundakvadrat
vinkyl anderlundakvadrat

Mer inspiration?

INSPIRERAS AV TIDIGARE PROJEKT

På sidan inspiration hittar du fler artiklar med inspirerande innehåll där du bland anant kan ta del av idéer och tips, samt läsa mer om hur andra valt att inreda sina hem med våra smidesprodukter. VI samarbetar även med välkända inredningsarkitekter och husbyggare som också delar med sig av många goda råd.

INSPIRATION

Andra har också kollat in