FÅ OFFERt

Inspiration till hemmakontoret

Skapa plats till ett hemmakontor

Det perfekta hemmakontoret ställer höga krav på både funktionalitet och ergonomi, men att kunna jobba ostört ligger också högt på prioriteringslistan för många. Här hittar du inspiration för hur du på ett enkelt sätt kan skapa ett snyggt hemmakontor utan att kompromissa om utrymmet.

hemmakontor-glasvägg

Hemmakontor på liten yta

Ett välplanerat hemmakontor skapar harmoni i hemmet samtidigt som det effektiviserar arbetet. En bra början är därför att inventera dina behov; Hur stort skrivbord behöver du? Finns det något behov av förvaring? Närhet till eluttag? Hur ljudisolerat behöver hemmakontoret vara? Ett hemmakontor behöver nödvändigtvis inte ta så stor plats i ditt hem. Kanske har du möjlighet att skärma av en del av vardagsrummet? Eller skapa ett helt nytt rum för ett hemmakontor?

Två smarta lösningar för hemmakontor

Bra belysning är viktigt för en trivsam arbetsmiljö och därför är det viktigt att ta vara på ljusinsläppet. Finns det däremot ett behov av någon form av avskärmning kan du med den traditionella gipsväggen förlora stora delar av ljusinsläppet, samtidigt som väggen slukar en stor del av rummets yta. I de fallen kan en skiljevägg eller en glasvägg vara ett bra alternativ. En glasvägg hjälper dig att stänga ute störande ljud samtidigt som du bevarar ljusinsläppet och skapar ett helt nytt rum. Ett annat alternativ för att skärma av ett hemmakontor är att montera en skiljevägg i glas. Båda alternativen skapar avskildhet men om du önskar ett mer ljudisolerat rum är en glasvägg med dörr att föredra.

hemmakontor_skiljevägg
inspiration hemmakontor

Färgsätt ditt hemmakontor

Genom att inreda hemmakontoret i stil med den övriga inredningen kommer ditt hemmakontor att uppfattas som en integrerad del av ditt hem. Det finns såklart både för- och nackdelar med detta, men att själv få sätta prägel på sin arbetsplats och skapa en harmonisk oas är vad många föredrar.

När det kommer till färgsättningen av hemmakontoret så kan det vara en fördel att ha i åtanke hur vi påverkas av olika färger. Milda, mjuka toner har generellt sätt en lugnande inverkan på oss och kan vara passande i hemmakontor som kräver mycket koncentration och fokus. Starkare accentfärger är att föredra om du vill tillsätta mer energi och inspiration till rummet. Var däremot inte rädd för att våga tillsätta mycket färg. En mjukare bas lever upp i kombination med några färgglada accentfärger och de kan med fördel bytas ut efter säsong.

För att underlätta vid valet av färg på din glasvägg eller skiljevägg har vi valt att rekommendera tre olika färger. Svart är vår populäraste färg som passar bra som kontrast till ett hemmakontor. Umbra grey är en mörkare, grå färg med jordnära toner som ger en behaglig, naturnära känsla. För dig som söker ett mer harmoniskt och luftigt uttryck så är Grey white att föredra. Det är en mjukare, bruten vit färg som smälter in i ditt hem.

LÄS MER OM VÅRA

Produkter

Glasväggar för hemmakontor
Skärma av med en skiljevägg
LYSSNA INTE BARA PÅ OSS,

Detta tycker våra kunder

petter gyllemalm
petter gyllemalm
2022-05-17
Verifierad
Dunder nöjd ! Extremt service inriktade och väldigt trevliga. Har redan kommit på lite fler projekt:)
Elnta Meragia
Elnta Meragia
2022-03-25
Verifierad
We are super happy with the end result. We asked from the company to help us close one open space we had in our home to make it an office room. The process went smoothly well. The team took the dimensions, they brought the materials and they put the glass in place within a few working hours. Super quick and well done job. I highly recommend Stolt Smide & Design to anyone looking to separate a space in their home 🙂
tim broberg
tim broberg
2022-03-14
Verifierad
Wow! Så nöjd med allt. Detta är proffs och de kan verkligen sina glasväggar och att ta hand om sina kunder. Ifall ni funderar på en glasvägg använd er av Stolt Smide. Mvh Tim
Cesar Sierra
Cesar Sierra
2022-03-09
Verifierad
Prima service från första mötet till slutmontering. Men framför allt så levererar dem en produkt som luktar kvalitet. Hela min familj är supernöjda med glasväggen. Den blir ett lyft för hela hemmet. Jag kan varmt rekommera Stolt Smide & Design.
Lotta Bergman
Lotta Bergman
2022-02-22
Verifierad
Gediget och mäktigt. Känner mig som en drottning när jag slår upp våra dörrar i vår glasvägg. Valde modell Minimal, helt utan spröjsar, för att den passade bra i vår moderna lägenhet, men liknande fönster. Det blev mer effektfullt än jag vågat hoppas, fyra långsmala glaspartier inramade med svart stål. Kontakten med Stolt, från beställning, vi uppmätning, till montörernas snabba jobb, var enkel och smärtfri. Så nöjd med vår vägg som gör att vi kan njuta av våra två rum, kök och vardagsrum, utan att störas, men behålla lägenhetens genomgående ljus.
Anna Hoppers
Anna Hoppers
2022-02-08
Verifierad
Så oerhört nöjd med både bemötandet och slutresultatet! Rekommenderar varmt företaget ✨
Elin Sikell-Lundin
Elin Sikell-Lundin
2022-01-28
Verifierad
Supernöjda med vår vinkyl under trappen. Även superproffsiga hantverkare som kom ut innan och gjorde mätningar samt installationen. Kan varmt rekommendera!
Alexander Tennström
Alexander Tennström
2022-01-16
Verifierad
Väldigt hög kvalitet på leveransen av våra konferensrum. /a

Undrar du något? Se våra vanliga frågor.

Låt oss förnya ditt hem

FÅ OFFERT
Få offert