FÅ OFFERt

Förverkliga drömmen om ett eget vinrum

Vinrum fyller många olika funktioner i våra hem och är det optimala alternativet för dig som vill lagra vinsamlingen på ett estetiskt, tilltalande sätt. Rätt temperatur, fuktighet och ljus är också viktigt att ta hänsyn till i fråga om ett optimalt vinrum. Vi hjälper dig gärna att förverkliga drömmen om ett eget vinrum utan att göra det allt för komplicerat.

Wineandbarrels

Wineandbarrels är en Stolt Partner till oss och även Skandinaviens största leverantör av vintillbehör och vinförvaring. Tillsammans kan vi erbjuda ett färdigt koncept med alltifrån ett inglasat vinrum, till kylsystem och vinförvaring. Här nedan går vi igenom, steg-för-steg, viktiga saker att tänka på när du planerar för ditt nya vinrum.

vinrum och vinförvaring

Från idé till ett färdigt vinrum

Det första steget mot ett eget vinrum brukar vara att se över kapaciteten för det potentiella vinrummet. Vilka möjligheter finns i fråga om kylsystem? Är det skyddat från dagsljus och störande ljud? Se även över förvaringsmöjligheterna i rummet och försök att göra en uppskattning av hur många vinflaskor du planerar att förvara i rummet.

vinförvaring
vinrum i glas

Bygg ett vinrum i glas

Hör du till en av dem som vill visa upp din vinsamling så är en glasvägg ett bra alternativ. Våra glasväggar med dörr finns i både klarglas och ett populärt gråtonat glas som båda utrustats med UV-skydd. De populäraste modellerna på glasväggarna är Minimal och Line SLIM. De har båda ett minimalistisk och stilrent utseende som visar upp din vinsamling från sin bästa sida.

Vinrum i klassiskt trä eller industriell stil?

Många föredrar vinförvaring av det klassiska träslaget ek när det kommer till att inreda vinrum. De traditionella ekfaten och ektunnorna skapar ett enhetligt intryck med Wineandbarrels läckra vinställ i ek. För att bryta av väljer många att komplettera inredningen med detaljer i industriell stil. Här sätter endast fantasin gränserna.

vintunna-ek
bygg ett vinrum hemma

Rätt kyla och fuktighet i ditt vinrum

Rätt temperatur och fuktighet i vinrummet är viktigt för att bevara kvaliteten på din vinsamling. Det finns flera olika alternativ att välja mellan i fråga om kylsystem men de vanligaste är vinkyl och kylaggregat. Ett kylaggregat ger möjligheten att få en konstant, reglerbar kyla i hela rummet, men kräver också mer i fråga om isolering, fuktskydd och ventilation. En vinkyl är ett enklare alternativ men fullt lika funktionellt. Wineandbarrels erbjuder flera olika modeller som går att anpassa efter just dina förutsättningar.

LYSSNA INTE BARA PÅ OSS,

Detta tycker våra kunder

Undrar du något? Se våra vanliga frågor.

Vill du också ha ett eget vinrum hemma?

Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning och prisförslag.

FÅ OFFERT
Få offert