FÅ OFFERt

Skapa den perfekta planlösningen

Med en dröm om att skapa det perfekta hemmet och med en stark övertygelse om att varje utrymme och rum kommer till sin rätt med ett genomtänkt flöde, grundade inredningsarkitekten Jenny Hagberg, Era Rum. Förutom rit- och designfasen, är de unika i sitt slag med en bred kompetens inom materiallära och byggkunskap. Genom att aktivt delta i alla delar av projekten kan de kvalitetssäkra alla steg mot den perfekta planlösningen. Men vad är egentligen en perfekt planlösning? Vi ber Jenny om hjälp att reda ut det begreppet.

era_rum-blått-kök

Fånga helhetsintrycket och skapa en röd tråd

”De flesta av våra klienter har ofta layoutproblem. De kan ha svårt att få ett grepp om planlösningen och ser inte möjligheterna eller helheten”, börjar inredningsarkitekten Jenny. ”Däremot har många oftast ett stort intresse för inredning och renovering, och det är heller inte ovanligt att man redan ordnat med hantverkare men behöver hjälp med den nya planritningen”.
 
Jenny är noga med att betona helhetsintrycket i hemmet och vill gärna inspirera till att se potentialen och skapa en genomgående röd tråd, rum för rum.  Att skapa ett nytt hem till någon är mycket personligt och därför läggs stor vikt vid det första stadiet; vilka behov finns i hemmet? Har det tillkommit barn i familjen eller har de nyligen flyttat ut? Hur är rummen placerade och hur ser målbilden ut?
 
”Flödesfel är heller inte ovanligt i många hem. Det kan innebära att matsalen inte är rätt placerad i förhållande till köket eller att antalet badrum inte är i enhet med familjens behov”, säger Jenny. ”Ibland efterfrågas en helt ny planlösning för att säkerställa att hemmet fungerar för livet, medan andra önskar ett större fokus på ett specifikt rum som kök och badrum. 
era_rum-Köksrenovering
era_rum-badrum
era_rum-glasvägg

Ta vara på hemmets alla kvadratmeter

I takt med allt stigande bostadspriser har det blivit viktigare än aldrig förr att ta vara på hemmets alla kvadratmeter. För att inte tala om de stigande elpriserna. Den stora, öppna planlösningen är sakta på väg bort i takt med att många insett hur svårt det kan vara att ta vara på golvytan. Däremot har vi fortfarande ett behov av att bevara känslan av en öppen planlösning för att maximera ljusinsläppet. 
 
”Att skapa ett nytt rum i den befintliga bostaden är många gånger billigare än att flytta till större. Idag finns det dessutom så många olika möjligheter, oavsett budget”, säger Jenny. ”Glasväggen har skapat nya möjligheter i våra hem genom att dela av rum men samtidigt släppa igenom dagsljuset. De ger heller inget ”tungt” intryck i hemmet som en vanlig vägg kan ge känslan av. I de fall kan det vara en bra idé att öppna upp vägen och installera ett fönster för att släppa igenom ljuset”.
era_rum-kök
era_rum_badrum

Behöver du hjälp med din planlösning?

Era Rum hjälper dig från idéstadiet till ett fulländat hem. Här får du hjälp med alltifrån en ny planlösning till design och installation av måttbeställda kök, garderober och andra finsnickerier. Givetvis är även klassiska uppdrag som färgsättning av hem och offentliga miljöer, en ny möbleringsplan eller enbart rådgivning också uppdrag som de tar sig ann. 

www.erarum.se

LYSSNA INTE BARA PÅ OSS,

Detta tycker våra kunder

Undrar du något? Se våra vanliga frågor.

Låt oss förnya ditt hem

FÅ OFFERT
Få offert