FÅ OFFERt

Skapa den perfekta planlösningen

Med en dröm om att skapa det perfekta hemmet och med en stark övertygelse om att varje utrymme och rum kommer till sin rätt med ett genomtänkt flöde, grundade inredningsarkitekten Jenny Hagberg, Era Rum. Förutom rit- och designfasen, är de unika i sitt slag med en bred kompetens inom materiallära och byggkunskap. Genom att aktivt delta i alla delar av projekten kan de kvalitetssäkra alla steg mot den perfekta planlösningen. Men vad är egentligen en perfekt planlösning? Vi ber Jenny om hjälp att reda ut det begreppet.

era_rum-blått-kök

Fånga helhetsintrycket och skapa en röd tråd

”De flesta av våra klienter har ofta layoutproblem. De kan ha svårt att få ett grepp om planlösningen och ser inte möjligheterna eller helheten”, börjar inredningsarkitekten Jenny. ”Däremot har många oftast ett stort intresse för inredning och renovering, och det är heller inte ovanligt att man redan ordnat med hantverkare men behöver hjälp med den nya planritningen”.
 
Jenny är noga med att betona helhetsintrycket i hemmet och vill gärna inspirera till att se potentialen och skapa en genomgående röd tråd, rum för rum.  Att skapa ett nytt hem till någon är mycket personligt och därför läggs stor vikt vid det första stadiet; vilka behov finns i hemmet? Har det tillkommit barn i familjen eller har de nyligen flyttat ut? Hur är rummen placerade och hur ser målbilden ut?
 
”Flödesfel är heller inte ovanligt i många hem. Det kan innebära att matsalen inte är rätt placerad i förhållande till köket eller att antalet badrum inte är i enhet med familjens behov”, säger Jenny. ”Ibland efterfrågas en helt ny planlösning för att säkerställa att hemmet fungerar för livet, medan andra önskar ett större fokus på ett specifikt rum som kök och badrum. 
era_rum-Köksrenovering
era_rum-badrum
era_rum-glasvägg

Ta vara på hemmets alla kvadratmeter

I takt med allt stigande bostadspriser har det blivit viktigare än aldrig förr att ta vara på hemmets alla kvadratmeter. För att inte tala om de stigande elpriserna. Den stora, öppna planlösningen är sakta på väg bort i takt med att många insett hur svårt det kan vara att ta vara på golvytan. Däremot har vi fortfarande ett behov av att bevara känslan av en öppen planlösning för att maximera ljusinsläppet. 
 
”Att skapa ett nytt rum i den befintliga bostaden är många gånger billigare än att flytta till större. Idag finns det dessutom så många olika möjligheter, oavsett budget”, säger Jenny. ”Glasväggen har skapat nya möjligheter i våra hem genom att dela av rum men samtidigt släppa igenom dagsljuset. De ger heller inget ”tungt” intryck i hemmet som en vanlig vägg kan ge känslan av. I de fall kan det vara en bra idé att öppna upp vägen och installera ett fönster för att släppa igenom ljuset”.
era_rum-kök
era_rum_badrum

Behöver du hjälp med din planlösning?

Era Rum hjälper dig från idéstadiet till ett fulländat hem. Här får du hjälp med alltifrån en ny planlösning till design och installation av måttbeställda kök, garderober och andra finsnickerier. Givetvis är även klassiska uppdrag som färgsättning av hem och offentliga miljöer, en ny möbleringsplan eller enbart rådgivning också uppdrag som de tar sig ann. 

www.erarum.se

LYSSNA INTE BARA PÅ OSS,

Detta tycker våra kunder

petter gyllemalm
petter gyllemalm
2022-05-17
Verifierad
Dunder nöjd ! Extremt service inriktade och väldigt trevliga. Har redan kommit på lite fler projekt:)
Elnta Meragia
Elnta Meragia
2022-03-25
Verifierad
We are super happy with the end result. We asked from the company to help us close one open space we had in our home to make it an office room. The process went smoothly well. The team took the dimensions, they brought the materials and they put the glass in place within a few working hours. Super quick and well done job. I highly recommend Stolt Smide & Design to anyone looking to separate a space in their home 🙂
tim broberg
tim broberg
2022-03-14
Verifierad
Wow! Så nöjd med allt. Detta är proffs och de kan verkligen sina glasväggar och att ta hand om sina kunder. Ifall ni funderar på en glasvägg använd er av Stolt Smide. Mvh Tim
Cesar Sierra
Cesar Sierra
2022-03-09
Verifierad
Prima service från första mötet till slutmontering. Men framför allt så levererar dem en produkt som luktar kvalitet. Hela min familj är supernöjda med glasväggen. Den blir ett lyft för hela hemmet. Jag kan varmt rekommera Stolt Smide & Design.
Lotta Bergman
Lotta Bergman
2022-02-22
Verifierad
Gediget och mäktigt. Känner mig som en drottning när jag slår upp våra dörrar i vår glasvägg. Valde modell Minimal, helt utan spröjsar, för att den passade bra i vår moderna lägenhet, men liknande fönster. Det blev mer effektfullt än jag vågat hoppas, fyra långsmala glaspartier inramade med svart stål. Kontakten med Stolt, från beställning, vi uppmätning, till montörernas snabba jobb, var enkel och smärtfri. Så nöjd med vår vägg som gör att vi kan njuta av våra två rum, kök och vardagsrum, utan att störas, men behålla lägenhetens genomgående ljus.
Anna Hoppers
Anna Hoppers
2022-02-08
Verifierad
Så oerhört nöjd med både bemötandet och slutresultatet! Rekommenderar varmt företaget ✨
Elin Sikell-Lundin
Elin Sikell-Lundin
2022-01-28
Verifierad
Supernöjda med vår vinkyl under trappen. Även superproffsiga hantverkare som kom ut innan och gjorde mätningar samt installationen. Kan varmt rekommendera!
Alexander Tennström
Alexander Tennström
2022-01-16
Verifierad
Väldigt hög kvalitet på leveransen av våra konferensrum. /a

Undrar du något? Se våra vanliga frågor.

Låt oss förnya ditt hem

FÅ OFFERT
Få offert