Stolt Smide & Design

Skapa ett mer personligt hem

Inredningsarkitekten tipsar

Caisa Skarendahl är inredningsarkitekt. Med sitt företag, Otto Studio, hjälper hon både företag och privatpersoner att få en vacker och personlig miljö att bo och jobba i. Tillsammans med sin man har hon inrett villan i Danderyd för att spegla parets sociala livsstil. Stolt Smide & Design har prytt hemmet med smidesdörrar samt en industrivägg mellan det ståtliga vardagsrummet och parets cigarr-rum. Vi bad Caisa tipsa oss om hur man skapar ett mer personligt hem.

personligt-hem-02

Varför valde du att pryda ditt hem med vårt hantverk?

Vi behövde skräddarsydda glaspartier som kunde balansera vårt behov av ljusinsläpp och ljuddämpning, men även ge vårt vardagsrum ett starkt karaktärsdrag. Sätta ”tonen” så att säga. Stolt Smide & Design har för mig alltid varit det säkra valet för att lyckas med de små, stora och lite galna designidéerna. De löser allt, proffesionellt från start till slut. Glaspartierna är dessutom helt täta, vilket var en ytterst viktig fråga då det yttre rummet fungerar som ett cigarrrum med ett eget fläktsystem.

Tips för ett mer personligt hem

Ett hem för mig är personligt som ska återspegla de som bor där. Gärna direkt när man kommer innanför entrédörren. I min familj så är vi väldigt sociala och livliga, vilket vi hoppas känns genom alla våra färgval, konst och möbler. Våga mer färg och karaktär i ert hem, men ta det gärna lite lugnare i sovrum där man måste få känna sig trygg och kunna varva ner. Det viktigaste är att alltid inreda utifrån rummet, lokalen och huset som man har. Alla tidsepoker har sina egna funktioner och karaktärer. Dessa måste man ibland hjälpa på traven. Framhäva och i vissa fall även flytta fokus ifrån.

Sätta sin egen prägel – eller följa trenderna?

Jag gillar att framhäva arkitekturen, originalmaterial och det naturliga ljusinsläppet. När basarbetet är genomtänkt och utfört så bör man sätta sin egna prägel på volymen. Inred inte utifrån vad trender eller någon annan tycker är fint. Tänk tidlöst. Vem är du, ni, familj eller företaget som ska använda ytan? Våga plocka fram saker från förråden, gamla böcker, tavlor, en sliten vas, mormors gamla skål osv. Hemligheten är att balansera dem mot varandra, samt att ge ytan ett lugn med lite gröna växter. Jag är förtjust i träd t ex. fiolfikus och andra högre gröna växter. Varför inte ”fylla ut” ett tråkigt hörn?

Söker du mer inspiration för att inreda ditt hem? Besök gärna Stylingguiden.se.

personligt-hem-05
spegel

Mer inspiration?

INSPIRERAS AV TIDIGARE PROJEKT

På sidan inspiration hittar du fler artiklar med inspirerande innehåll där du bland anant kan ta del av idéer och tips, samt läsa mer om hur andra valt att inreda sina hem med våra smidesprodukter. VI samarbetar även med välkända inredningsarkitekter och husbyggare som också delar med sig av många goda råd.

INSPIRATION

Andra har också kollat in