FÅ OFFERt

Skapa ett personligt hem med Caisa Skarendahl

Caisa Skarendahl är inredningsarkitekt. Med sitt företag, Otto Studio, hjälper hon både företag och privatpersoner att få en vacker och personlig miljö att bo och jobba i. Tillsammans med sin man har hon inrett villan i Danderyd för att spegla parets sociala livsstil.

Stolt Smide & Design har prytt hemmet med smidesdörrar samt en industrivägg, i modellen Four ROBUST, mellan det ståtliga vardagsrummet och parets cigarr-rum. Vi bad Caisa tipsa oss om hur man skapar ett mer personligt hem.

Varför valde du att pryda ditt hem med vårt hantverk?

Vi behövde skräddarsydda glaspartier som kunde balansera vårt behov av ljusinsläpp och ljuddämpning, men även ge vårt vardagsrum ett starkt karaktärsdrag. Sätta ”tonen” så att säga. Stolt Smide & Design har för mig alltid varit det säkra valet för att lyckas med de små, stora och lite galna designidéerna. De löser allt, proffesionellt från start till slut. Glaspartierna är dessutom helt täta, vilket var en ytterst viktig fråga då det yttre rummet fungerar som ett cigarrrum med ett eget fläktsystem.

Tips för ett mer personligt hem

Ett hem för mig är personligt, det ska helst återspegla de som bor där. Gärna direkt när man kommer innanför entrédörren. I min familj så är vi väldigt sociala och livliga, vilket vi hoppas känns genom alla våra färgval, konst och möbler. Våga mer färg och karaktär i ert hem, men ta det gärna lite lugnare i sovrum där man måste få känna sig trygg och kunna varva ner. Det viktigaste är att alltid inreda utifrån rummet, lokalen och huset som man har. Alla tidsepoker har sina egna funktioner och karaktärer. Dessa måste man ibland hjälpa på traven. Framhäva och i vissa fall även flytta fokus ifrån.

Sätta sin egen prägel – eller följa trenderna?

Jag gillar att framhäva arkitekturen, originalmaterial och det naturliga ljusinsläppet. När basarbetet är genomtänkt och utfört så bör man sätta sin egna prägel på volymen. Inred inte utifrån vad trender eller någon annan tycker är fint. Tänk tidlöst. Vem är du, ni, familj eller företaget som ska använda ytan? Våga plocka fram saker från förråden, gamla böcker, tavlor, en sliten vas, mormors gamla skål osv. Hemligheten är att balansera dem mot varandra, samt att ge ytan ett lugn med lite gröna växter. Jag är förtjust i träd t ex. fiolfikus och andra högre gröna växter. Varför inte ”fylla ut” ett tråkigt hörn?

Söker du mer inspiration för att inreda ditt hem? Besök gärna Stylingguiden.se.

LYSSNA INTE BARA PÅ OSS,

Detta tycker våra kunder

petter gyllemalm
petter gyllemalm
2022-05-17
Verifierad
Dunder nöjd ! Extremt service inriktade och väldigt trevliga. Har redan kommit på lite fler projekt:)
Elnta Meragia
Elnta Meragia
2022-03-25
Verifierad
We are super happy with the end result. We asked from the company to help us close one open space we had in our home to make it an office room. The process went smoothly well. The team took the dimensions, they brought the materials and they put the glass in place within a few working hours. Super quick and well done job. I highly recommend Stolt Smide & Design to anyone looking to separate a space in their home 🙂
tim broberg
tim broberg
2022-03-14
Verifierad
Wow! Så nöjd med allt. Detta är proffs och de kan verkligen sina glasväggar och att ta hand om sina kunder. Ifall ni funderar på en glasvägg använd er av Stolt Smide. Mvh Tim
Cesar Sierra
Cesar Sierra
2022-03-09
Verifierad
Prima service från första mötet till slutmontering. Men framför allt så levererar dem en produkt som luktar kvalitet. Hela min familj är supernöjda med glasväggen. Den blir ett lyft för hela hemmet. Jag kan varmt rekommera Stolt Smide & Design.
Lotta Bergman
Lotta Bergman
2022-02-22
Verifierad
Gediget och mäktigt. Känner mig som en drottning när jag slår upp våra dörrar i vår glasvägg. Valde modell Minimal, helt utan spröjsar, för att den passade bra i vår moderna lägenhet, men liknande fönster. Det blev mer effektfullt än jag vågat hoppas, fyra långsmala glaspartier inramade med svart stål. Kontakten med Stolt, från beställning, vi uppmätning, till montörernas snabba jobb, var enkel och smärtfri. Så nöjd med vår vägg som gör att vi kan njuta av våra två rum, kök och vardagsrum, utan att störas, men behålla lägenhetens genomgående ljus.
Anna Hoppers
Anna Hoppers
2022-02-08
Verifierad
Så oerhört nöjd med både bemötandet och slutresultatet! Rekommenderar varmt företaget ✨
Elin Sikell-Lundin
Elin Sikell-Lundin
2022-01-28
Verifierad
Supernöjda med vår vinkyl under trappen. Även superproffsiga hantverkare som kom ut innan och gjorde mätningar samt installationen. Kan varmt rekommendera!
Alexander Tennström
Alexander Tennström
2022-01-16
Verifierad
Väldigt hög kvalitet på leveransen av våra konferensrum. /a

Undrar du något? Se våra vanliga frågor.

Låt oss förnya ditt hem

FÅ OFFERT
Få offert