Stolt Smide & Design

2 Chambre Séparéer i 1

Vissa projekt är mer speciella än andra och Kasten Bistro hör helt klart till ett av dem. Det är inte första gången som Stolt Smide & Design och Kastens grundare, Jim&Jacob, slår sina kreativa sidor ihop och resultatet blir alltid över förväntan. Tillsammans kombinerar vi restaurangbranschens behov av allt fler Chambre Séparéer med riktigt hög design, funktion och kvalitet. Här nedan kan du läsa mer om projektet, från planeringsfas till nyinvigning.

bistro_kasten

Klassiskt och modernt i en härlig mix

Redan vid renoveringens start av Kasten hade Jim&Jacob en vision om att modernisera, men samtidigt bevara delar från förr. Kasten är belägen bara ett stenkast från djurgårdsbron och på adressen har det huserat restaurang sedan tidigt 60-tal. Snickerierna på väggar och i baren valde man att rusta upp och ge en uppfräschning med ny färg. Stolarna kommer ursprungligen från ett ölbryggeri från 60-talet, och de gröna lampskärmarna som hänger över borden i bistron är de som en gång i tiden prydde Gondolen. Även marmorborden är fint bevarade från ett sent 80-tal.

Avskilt och privat även i en restaurangmiljö

Idéen om att skapa fler avskilda rum, så kallade Chambre Séparéer, har vuxit fram i takt med en ökad efterfrågan på att sitta privat och avskilt, och Jim&Jacob har från bland annat restaurangen Copine en lång erfarenhet kring just detta. På Bistro Kasten ville man skapa 2 rum i 1 med möjligheten att öppna upp väggarna till en stor sal för totalt 24 sittande gäster. Tillsammans med Stolt Smide & Designs projektledare Frida kom man fram till att en lösning med en vikvägg i glas skulle vara den ultimata lösningen. En gammal lokal där inget sitter rakt gjorde projektet lite extra komplicerat, men slutresultatet blev i stället desto bättre!

bistro_kasten
bistro_kasten

Välva spröjs som matchar de naturliga valven

De mörkgröna smidesväggarna med brunt glas och valv matchar den övriga inredningen på Kasten. Färgen heter Green Optimum (RAL 6009) och har förmågan att skapa en ombonad känsla i rummet samtidigt som den upplevs både lugnande och välkomnande. Modellen på glasväggarna har vi döpt till ARC Slim och gifter sig väldigt bra tillsammans med Kastens naturliga valv i lokalen.

Sammantaget har de nya glasväggarna blivit en självklar del av den klassiska bistroinredningen som bevarats på Kasten, och genom att kombinera det moderna med klassiska inslag har man lyckats skapa något unikt. Vi kan starkt rekommendera ett besök till Bisto Kasten för att uppleva det hela på plats!

Se fler bilder från projektet

Mer inspiration?

INSPIRERAS AV TIDIGARE PROJEKT

På sidan inspiration hittar du fler artiklar med inspirerande innehåll där du bland anant kan ta del av idéer och tips, samt läsa mer om hur andra valt att inreda sina hem med våra smidesprodukter. VI samarbetar även med välkända inredningsarkitekter och husbyggare som också delar med sig av många goda råd.

INSPIRATION

Andra har också kollat in