FÅ OFFERt

Dela av rum på 3 enkla sätt

Det kan finnas flera olika anledningar till varför man har ett behov av att dela av ett rum. Kanske har familjen vuxit ur kvadratmetrarna? En önskan om en avskild plats för ett hemmakontor? Eller kanske rentav hjälp att nyttja utrymmet maximalt i en mindre lägenhet? Oavsett vilket behov du har så kan man med ganska enkla knep skapa stora förändringar i hemmet. Här är 3 av våra bästa tips på hur du enkelt kan dela av ditt rum och samtidigt bevara den öppna planlösningen.

dela-av-rum_sovalkov

Dela av sovrummet med en skiljevägg

Låt inte dyra bostadspriser begränsa dig i fråga om att skapa mer utrymme. Med en skiljevägg kan du både dela av sovrummet samtidigt som du adderar en vägg att möblera mot. Tonat glas, linjeglas eller heltäckande plåt? Oavsett om du vill dela av med minskad insyn så finns det flera olika alternativ att välja mellan. En effektfull detalj är att tillsätta en gardin i ett skirt tyg på insidan av skiljeväggen för att ge den en mer ombonad känsla.

dela-av-vardagsrummet

Behov av ytterligare ett rum?

Ett eget hemmakontor kan bidra med många fördelar men kan också skapa ett behov av något mer ljudisolerande än en skiljevägg. Fördelen med att dela av rummet med en glasvägg med ljudisolerande glas är att du kan jobba ostört samtidigt som ljusinsläppet bevaras. Denna lösning är perfekt även för att dela av barnrum eller enbart skapa ett till rum i exempelvis ett större vardagsrum.

dela-av-rum-kontor
dela-av-rummet

Ge karaktär till rummet

Anledningen till varför du vill dela av ett rum behöver inte alltid ha en praktisk orsak, utan syftet kan också vara att bryta av och skapa mer karaktär i rummet. Det stilrena, skandinaviska hemmet med ljusa väggar får garanterat ett lyft om du tillsätter en industrivägg i svart, handarbetat stål. Den bidrar med en läcker inramning av rummet samtidigt som den öppna planlösningen bevaras.
dela-av-vardagsrum-sovrum

Behöver du hjälp att dela av ditt rum?

Kontakta oss
Få offert