FÅ OFFERt

Dela av rum på 3 enkla sätt

Det kan finnas flera olika anledningar till varför man har ett behov av att dela av ett rum. Kanske har familjen vuxit ur kvadratmetrarna? En önskan om en avskild plats för ett hemmakontor? Eller kanske rentav hjälp att nyttja utrymmet maximalt i en mindre lägenhet? Oavsett vilket behov du har så kan man med ganska enkla knep skapa stora förändringar i hemmet. Här är 3 av våra bästa tips på hur du enkelt kan dela av rummet och samtidigt bevara den öppna planlösningen.

dela-av-rum_sovalkov

Dela av vardagsrum till sovrum

Låt inte dyra bostadspriser begränsa dig i fråga om att skapa mer utrymme. Med en skiljevägg kan du dela av vardagsrummet till sovrum, samtidigt som du adderar en vägg att möblera mot. Tonat glas, linjeglas eller heltäckande plåt? Oavsett om du vill dela av vardagsrummet och minska insynen så finns det flera olika alternativ att välja mellan. Ett tonat eller linjerat glas ger ett bra insynsskydd samtidigt som det släpper igenom ljuset. En effektfull detalj är att tillsätta en gardin i ett skirt tyg på insidan av skiljeväggen för att ge den en mer ombonad känsla.

I de fall där utrymmet inte är några problem och det finns en önskan om att skapa en mer ljuddämpande avskärmning, rekommenderar vi en glasvägg med dörr. När du delar av vardagsrummet till ett sovrum finns det ofta ett behov av att kunna stänga ute störande ljud, och oftast är vårt standardglas tillräckligt. Önskar du däremot ytterligare ljuddämpning kan du välja till ett mer ljudisolerande glas.

dela-av-vardagsrummet

Dela av barnrum på ett praktiskt sätt

I takt med att familjen växer kan det ibland bli trångt om utrymme. Dessutom kan ett behov av fler rum uppstå i de fall där syskonen uttrycker en önskan om ett eget krypin. Barnens varierande intressen, stil och smak kan även göra det svårt att tillgodose alla barns önskan om möbler och inredning, och därför kan det vara ett bra alternativ att dela av barnrummet. En traditionell gipsvägg är absolut ett alternativ i dessa fall, men gipsväggens djup slukar ofta en stor del av golvytan, samtidigt som ni riskerar att gå miste om ljusinsläppet. Givetvis kan man öppna upp gipsväggen och montera in en fast skiljevägg i glas, alternativt ett fönster för att släppa igenom mer ljus. Väljer du i stället att dela av barnrummet med en glasvägg med dörr går du inte miste om vare sig golvyta eller ljusinsläpp. Stålprofilen på glasväggen har endast ett djup på 35 mm vilket tar upp minimalt med plats. Dessutom är säkerhetsglaset tillräckligt säkert för att kunna användas för att dela av barnrum, oavsett barnens åldrar.

dela-av-barnrum

Skapa ett rum för hemmakontoret

Ett eget hemmakontor kan bidra med många olika fördelar. Har du möjligheten att avvara ett helt rum till hemmakontoret eller enbart en del av ett redan befintligt rum? Oavsett kommer den tilltänkta platsen att hjälpa dig att få en bättre balans mellan privatliv och arbete. I de flesta hemmakontor finns ett behov av förvaring och därför kan en bokhylla eller liknande fungera bra som rumsavdelare till just hemmakontor, men när övriga familjemedlemmar är hemma kan störande ljud lätt uppstå. En skiljevägg i glas kan hjälpa till att minska studsande ljud, men krävs ett mer ljudisolerande alternativ så rekommenderar vi en glasvägg. Fördelen med att dela av rummet med en glasvägg med ljudisolerande glas är att du kan jobba ostört samtidigt som ljusinsläppet bevaras.

dela-av-rum-kontor
dela-av-rummet

Ge karaktär till rummet

Anledningen till varför du vill dela av ett rum behöver inte alltid ha en praktisk orsak, utan syftet kan också vara att bryta av och skapa mer karaktär i rummet. Det stilrena, skandinaviska hemmet med ljusa väggar får garanterat ett lyft om du tillsätter en industrivägg i svart, handarbetat stål. Den bidrar med en läcker inramning av rummet samtidigt som den öppna planlösningen bevaras. Givetvis erbjuder vi fler färger på våra glasväggar i de fall du önskar en mer neutral känsla där glasväggen blir ett med den övriga inredningen. Kontakta oss gärna för rådgivning så hjälper vi dig att hitta den perfekta färgen för just ditt hem!
dela-av-vardagsrum-sovrum

Behöver du hjälp att dela av ditt rum?

Kontakta oss
Få offert