Stolt Smide & Design

Glasräcken

Ett glasräcke i stål är en säker investering som kompletterar den övriga inredningen. Här kan du läsa mer om våra glasräcken för inomhusmiljöer.

BEVARA LJUSINSLÄPPET

Måttanpassade glasräcken för inomhusbruk

Ett glasräcke ger rummet det placeras i adderad rymd. Genom att låta ljuset flöda fritt kan ett glasräcke med säkerhetsglas både skydda och bevara ljus. Materialet stål, som dessutom är bearbetat för hand, ger en exklusiv känsla till ditt hem. Låter du ditt glasräcke prydas av spröjs kan du enkelt anpassa estetiken efter just din smak. Vi på Stolt Smide & Design tillverkar glasräcken för inomhusbruk helt efter dina mått i en design som är både stilren och modern. Alla glasräcken är tillverkade för hand i vår egen smidesverkstad i en gedigen stålkonstruktion för en livslång hållbarhet. Här nedan kan du läsa mer om våra glasräcken med olika tips och råd. Kontakta oss gärna för personlig rådgivning och en kostnadsfri offert.

Ett svenskt hantverk

TILLVERKAT FÖR HAND I SKOGÅS

Vi lägger ner både hjärta och själ på våra glasräcken och varje hörn är omsorgsfullt filat för hand. I smidesverkstaden i Skogås arbetar vi med materialen stål och glas, allt för att skapa hållbara produkter som lever genom generationer.

EN UNIK FINISH PÅ DETALJNIVÅ

Varje hantverk är unikt och vi är mycket stolta över vår finish. Jämför oss gärna när det kommer till detaljer som design, precision, lack och slutfinish. 

glasräcke i smide

SKRÄDDARSYTT EFTER DINA MÅTT

Vad kostar ett glasräcke i smide?

Priset på våra glasräcken avgörs av antalet sektioner i bredd, samt om du vill addera spröjs. De flesta föredrar vår mest stilrena modell Minimal, som helt saknar spröjs. Med anledning av detta har vi därför valt att utgå från just den modellen när vi presenterar våra olika prisförslag.  Ett glasräcke i en sektion har ett rekommenderat breddmått på 500-1000 mm. Priset för detta är fr. 8.288 kr. Ett glasräcke med fler sektioner och ett breddmått på minst 1500 mm kostar fr. 14.620 kr. För en mer exakt prisuppgift får du gärna kontakta oss och berätta lite mer om ditt projekt. Vi hjälper dig gärna att anpassa ett glasräcke just efter dina behov.

glasräcke

VAL AV FÄRG & OLIKA TILLVAL

Designa ditt eget glasräcke

Vi rekommenderar tre olika färger på våra glasräcken, Svart, Umbra grey och Grey white. Alla färger lackas med finstruktur vilket ger glasräcket en exklusiv känsla i ditt hem. Det är även möjligt att välja till ett insynsskyddande glas som linjerat-, bankat- eller tonat glas i de fall du önskar mer avskärmning. Glasräcket får med ett sådant glas en helt annan karaktär jämfört med ett vanligt transparent glas. Alla våra glas klassas som säkerhetsglas och är därför ett tryggt val till ditt glasräcke oavsett vilket glas du väljer. 

I vissa fall kan det komma att behövas ett så kallat stag som en extra säkerhet. Det fästs i glasräckets ena sida och i taket. Detta är endast nödvändigt då glasräcket inte kan fästas in i en vägg på båda sidor.

När du kommit fram till vilken modell och färg du vill ha på ditt glasräcke är det dags att boka in en tid för måttagning, om du inte beställer ett glasräcke till ett fast mått. Därefter sätter tillverkningen i gång. När allt är klart för montering av ditt glasräcke blir du återigen kontaktad för att hitta en passande tid. Givetvis kan du montera ditt glasräcke själv med medföljande monteringsanvisningar. 

Kostnadsfri rådgivning

Boka ett digitalt möte

FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA

Vanliga frågor om glasräcken

Vad kostar ett glasräcke?

Priset på våra glasräcken baseras på vilken modell du vill ha samt hur bred du vill att glasräcket ska vara. Något förenklat skulle man kunna säga att ett glasräcke med ett breddmått på 500-1000 mm kostar fr.  8.288 kr. Behöver du ett bredare glasräcke på minst minst 1500 mm ligger priset på fr. 14.620 kr.  För en mer exakt prisuppgift är du välkommen att kontakta oss.

Vilka färger kan man välja på glasräcket?

Den populäraste färgen på så väl glasräcken som glasväggar är svart, men många väljer också färgen Umbra grey och Grey white. Läs gärna mer om våra färger för att få mer inspiration kring vilken färg som skulle passa bäst hemma hos dig. 

Kan man montera glasräcket själv?

För att montera våra glasräcken på egen hand krävs en del snickarkunskaper. Bor du i Stockholm hjälper vi dig gärna med alltifrån måttagning till montering. 

Hur lång leveranstid har ni?

Leveranstiden på våra glasräcken kan variera men vanligtvis brukar den ligga på ca 6-8 veckor.

Vad händer efter att jag lagt min beställning?

När du godkänt din offert kommer vår monteringsansvarige att kontakta dig för att boka dig för måttagning. Efter besöket skickar vi en skiss med alla detaljer som du behöver godkänna för att tillverkningen av ditt glasräcke ska påbörjas. När allt är klart för montering blir du återigen kontaktad för att hitta en lämplig dag då vi kan komma och montera. 

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert oavsett projekt. För rådgivning och tips är du välkommen att boka ett videomöte.

Vi hjälper dig hela vägen

Från idé till ett färdigmonterat hantverk med alltifrån konsultation, måttagning och montering.

Nöjdhetsgaranti

Vi vill att du ska vara 100% nöjd och vi har därför som vision att slutresultatet ska överträffa dina förväntningar.