Stolt Smide & Design

Ståltrappor

Våra ståltrappor för inomhusmiljöer har en minimalistisk design som anpassas på millimetern efter ditt rums mått och förutsättningar.

TILLVERKAT FÖR HAND I SMIDE

Industriella ståltrappor för inomhusmiljöer

Våra ståltrappor kan utformas på en mängd olika sätt beroende på rummets förutsättningar. Till skillnad från en trappa i trä är en ståltrappa självbärande vilket skapar många fler möjligheter när det kommer till både design och placeringen av trappan. Trappstegen tillverkas i massivt ek för att ge ståltrappan en varmare, men också mjukare känsla. Givetvis kan du även beställa en ståltrappa med steg helt i stål i de fall du önskar en mer industriell känsla. Här nedan kan du läsa mer om våra ståltrappor och få svar på dina frågor kring hur du går till väga vid beställningen av din nya trappa. För mer detaljerade frågor kring priserna på våra ståltrappor är du alltid välkommen att kontakta oss.

ståltrappa-i-smide

Måttapassade ståltrappor

Ingen ståltrappa är den andra lik och därför måttanpassas alla våra ståltrappor och glasräcken helt efter ditt rums förutsättningar. Den vanligaste utformningen på våra ståltrappor är den så kallade enbalkstrappan eller tvåbalkstrappan, men populära är även våra ståltrappor med sidovagnsstycken. En enbalkstrappa passar bra i de fall du önskar en rak ståltrappa som ska fästas i golv och bjälklag. Om rummet däremot kräver en L-formad eller U-formad ståltrappa behöver den monteras med sidovagnsstycken för maximal stabilitet.

Vilken typ av ståltrappa som passar in i just ditt hem beror på rummets utformning och trappans placering. Vid en första kontakt går vi givetvis igenom dina önskemål och ser över vilket alternativ av ståltrappa som passar bäst in i just ditt hem.

Ståltrappor med en unik design

Designen på våra ståltrappor är minimalistisk och stilren vilket går i linje med hela vårt produktutbud. Väljer du även att beställa ett glasräcke kan vi även anpassa det så att det går i linje med din ståltrappa, både när det gäller funktion och utformning.
Våra ståltrappor lackeras i färgsystemet RAL Classics med matt finstruktur. Denna finish ger din ståltrappa en exklusiv känsla som många uppskattar. Svart hör till det populäraste färgvalet, men det är även möjligt att välja andra färger på våra ståltrappor.

Tillverkningen av våra ståltrappor sker för hand i vår egen smidesverkstad i Skogås. Detta möjliggör att vi på Stolt Smide & Design kan kvalitetssäkra varje del av produktionen, från idé och formgivning, till produktion och montering av din ståltrappa. En annan fördel med att våra ståltrappor är svensktillverkade är att vi kan hålla nere på leveranstiderna. Idag är det därför möjligt att få din ståltrappa monterad redan efter 6-8 veckor från att du lagt din beställning. Detta är något som många av våra kunder uppskattar.   

ståltrappa-sjötorpshus
ståltrappor-efter-dina-mått

Från idé till ett färdigt montage

En ståltrappa är en investering som kommer att hålla i generationer. Det är därför viktigt att se över alla detaljer inför ditt köp så att ståltrappan kommer till sin rätt, både placeringsmässigt, men även rent funktionellt och estetiskt.
Det första steget är att fundera ut vilken typ av ståltrappa du vill ha och kanske vet du redan hur den ska utformas. Det är till en stor hjälp om du bifogar eventuella inspirationsbilder i samband med den första kontakten med oss. Då kan vi lättare få en uppfattning om dina önskemål kring slutresultatet. Eventuella mått i rummet, som höjd från golv till golv och det aktuella trapphålet, är också till en stor hjälp.
Efter första kontakt kommer du att få en kostnadsfri offert på vad det kommer att kosta att tillverka din ståltrappa. Väljer du sedan att gå vidare med en beställning kommer vi att göra ett hembesök för att ta alla mått inför tillverkningen av din ståltrappa. Ungefär två veckor innan beräknat montage kommer vi att skicka dig en tillverkningsskiss som du behöver godkänna för att din ståltrappa ska kunna tillverkas.  När din monteringsvecka närmar sig blir du återigen kontaktad för att boka tid för montering av din ståltrappa.

Kostnadsfri offert

Få en kostnadsfri offert oavsett projekt. För rådgivning och tips är du välkommen att boka ett videomöte.

Vi hjälper dig hela vägen

Från idé till ett färdigmonterat hantverk med alltifrån konsultation, måttagning och montering.

Nöjdhetsgaranti

Vi vill att du ska vara 100% nöjd och vi har därför som vision att slutresultatet ska överträffa dina förväntningar.

FÅ SVAR PÅ DIN FRÅGA

Vanliga frågor om ståltrappor

Vad kostar en ståltrappa?

Priset på våra ståltrappor baseras på många olika aspekter, t.e.x. vilka mått trappan ska ha eller vilken design och utformning du föredrar. Med anledning av detta behöver vi därför titta på ditt specifika projekt för att kunna ge dig rätt prisbild. Våra offerter är alltid kostnadsfria och anpassas helt efter ditt rums mått och förutsättningar. 

Kan man välja en annan färg än svart på ståltrappan? 

Vi lackar alla våra produkter i färgsystemet RAL Classics, matt finstruktur. Detta gäller även våra glasräcken. I vår färgpalett erbjuder vi totalt 4 st olika färger. Läs gärna mer om våra olika färger.

Kan man montera ståltrappan själv?

Det krävs en del snickarkunskaper för att montera våra ståltrappor och därför rekommenderar vi att en yrkeskunnig utför arbetet med montaget. Är du bosatt i Stockholm erbjuder vi en helhetslösning som inkluderar alltifrån måttagning, tillverkning till montering

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden kan variera men räkna med omkring 5-6 veckors leverans, från godkänd offert till en färdigmonterad/levererad ståltrappa.